Politika- Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je stanje u kojem se nalaze institucije lokalne samouprave grada Zrenjanina katastrofalno. Centralistički Ustav i restriktivna zakonska rešenja sužavaju samoupravu gradova i opština u Srbiji, ali se postojeće ingerencije moraju mnogo bolje koristiti.

-Nažalost, zrenjaninska vlast strogo je centralizovana. Po primeru republičke. Po zakonskim rešenjima najvažniji organ vlasti u lokalnim samoupravama je Skupština. Zrenjaninska stvarnost je potpuno drugačija. Skupština grada je izgubila svoju realnu snagu. Postala je klasična glasačka mašina izvršne vlasti! Sednice su veoma retke i održavaju se, gotovo po pravilu, na tri meseca. A problema građana na pretek.  Skupštinska radna tela, odbori i komisije su sastavljani samo od članova Srpske napredne stranke i njenih koalicionih parnera. Za opoziciju nema mesta! Skupštinska rasprava, praktično, ne postoji, jer u njoj učestvuju samo odbornici opozicije. Jasan signal nepoštovanja gradskog Parlamenta je često odsustvo članova Gradskog veća sa sednica Skupštine. Najčešća scena su prazne klupe gradskih većnika. Kada su gradski većnici i prisutni, uglavnom ostaju nemi na pitanja i predloge opozicije-rekao je Aleksandar Marton odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina.

-Liga socijaldemokrata Vojvodine zalaže se za jačanje gradske Skupštine. Želimo da Skupština Zrenjanina bude mesto kreiranja  ozbiljnih javnih politika. Bez otvorene debate o problemima, nema ni njihovog rešavanja. Bojimo se da vlast to ne shvata. Očito im je draža glasačka mašina, od rešavanja ozbiljnih problema građana- istakao je Marton.