Opština Novi Bečej na čelu sa predsednikom Sašom Maksimovićem obezbedila je novčana sredstva za izgradnju novih saobraćajnica na teritoriji opštine kao i novac za fiskulturnu salu u Bočaru.

Potpisivanjem ugovora sa predsednikom Pokrajinske vlade Igorom Mirovićem i direktorom Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljkom Kovačevićem, opštini Novi Bečej dodeljena su sredstva za ova dva projekta u vrednosti od 107 miliona dinara. Projekti uključuju izgradnju fiskulturne sale u Bočaru i izgradnju novih saobraćajnica u naseljenim mestima Novi Bečej i Novo Miloševo. Uprava za kapitalna ulaganja obezbedila je 67 miliona dinara, dok će preostalih 40 obezbediti lokalna samouprava, kaže predsednik opštine, Saša Maksimović:

„Obećali smo da ćemo do kraja ovog mandata asfaltirati sve ulice na teritoriji opštine. Polako se bližimo cilju s obzirom da smo određene sredstva ranije već dobili od Ministarstva privrede za naseljeno mesto Kumane, a sada rešavamo Novi Bečej i Novo Miloševo. Praktično nam onda ostaju samo tri kratke ulice, jedna u Bočaru i dve u Novom Bečeju, koje ćemo videti da li će lokalna samouprava finansirati ili ćemo negde konkurisati, ali koje u ovom trenutku imaju problem jer nisu imovinsko-pravno rešene. Iz toga razloga još uvek nemaju građevinsku dozvolu, ali se nadam da ćemo to u toku ove godine rešiti“.

 

Kada je reč o fiskulturnoj Sali u Bočaru, ukupna vrednost projekta je 57 miliona dinara, od čega opština daje 20, a 37 miliona dinara daje Uprava za kapitalna ulaganja. Shodno tome, Novi Bečej će važiti za jednu od retkih opština koja će u svim naseljenim mestima imati fiskulturne sale.

Predsednik opštine Novi Bečej Saša Maksimović naglasio je i to da su u toku pripreme za rekonstrukciju fiskulturnih sala u Novom Miloševu i Kumanu, gde se planira i proširenje, u vidu tribina.

Pored izgradnje fiskulturne sale u Bočaru, predsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović je u svom današnjem obraćanju medijima najavio još investicija u ovo naseljeno mesto tokom 2019. godine, a koje se tiču dvorca Hertelendi. Povodom ovih najava, predsednik opštine Novi Bečej gospodin Maksimović je rekao da će za desetak dana biti spreman projekat za izvođenje građevinskih radova, nakon čeka će biti i raspisana javna nabavka.

„Ove godine Bočar zaista očekuju ozbiljne kapitalne investicije, a samim tim i opštinu. To je zaista jedna dobra tema i konačno rešavanje „crne rupe“ koja je ostala od prethodnih vlasti, a nažalost zove se Hetrelendi. Verujem da to ove ili početkom sledeće godine može biti završeno. Verujem da i fiskulturna sala može biti završena, takođe, ove godine. No, nije to kraj, ono što nas očekuje u junu jeste da ćemo konkurisati ponovo za postrojenje za prečišćavanje pijaće vode u Novom Bečeju, tako da će ukupna vrednost investicija samo od opštine Novi Bečej i od Vlade AP Vojvodine biti oko 900 miliona dinara“- istakao je Maksimović.