Sečanj- Prepoznajući potrebu za razvojem društvene zajednice kroz pružanje podrške inicijativama mladih u opštini Sečanj, januara ove godine pokrenut je i realizovan projekat „Osnivanja kancelarije za mlade“.

Tim povodom danas je u Sečnju održana završna konferencija na kojoj su o značaju projekta govorili Predrag Rađenović predsednik opštine Sečanj, Dragan Milić  pomoćnik pokrajinskog sekretara, Snežana Vučurević načelnica Srednjobanatskog upravnog okruga i Marija Aćimović  koordinator projekta.

Predrag Rađenović predsednik opštine Sečanj istakao je da su otvaranjem kancelarije za mlade stvoreni uslovi za sistematski razvoj i podršku inicijativama koje dolaze od samih mladih.

Dragan Milić, Snežana Vučurević i Predrag Rađenović

Dragan Milić pomoćnik pokrajinskog sekretara rekao je  da će Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu pružiti punu podršku u radu  kancelarije za mlade i istakao veliki značaj osnivanja ove kancelarije za mlade u opštini Sečanj.

„Mladi su naša sadašnjašnjost i naša budućnost i oni trebaju da budu pokretačka snaga, kako razvoja, tako i opstanka, pogotovo seoskih sredina. Zato je neophodno mladima pružiti šansu da aktivno učestvuju u kreiranju lokalnih politika i da na taj način unaprede položaj mladih, ali i život u lokalnoj zajednici u opšte. Kancelarija za mlade upravo treba biti mesto gde će se kreirati i  sprovoditi sve aktivnosti koje vode ka tom unapređenju. Mladi treba da iskažu svoje probleme i svoje potrebe i na taj način kreiraju lokalni akcioni plan za unapređenje mladih u svojoj lokalnoj zajednici“, rekla je Snežana Vučurević načelnica Srednjobanatskog upravnog okruga.

Marija Aćimović  koordinator projekta predstavila je ostvarene rezultate i istakla da je 5. marta održana prva radionica  na kojoj su mladi izneli  svoje probleme sa kojima se suočavaju.

„Na prvoj radionici mladi su nam rekli svoje probleme i svoje planove i to će nam biti smernice  za akcioni plan koji je u pripremi“, rekla je koordinatorka projekta.

Bojana Samardžić učenica Ekonomske škole u Sečnju rekla je da će Kancelarija  mnogo pomoći mladima u rešavanju njihovih problema, ali i realizaciji ideja mladih, kako bi pomogli razvoj opštine Sečanj.

Projekat je realizovan u periodu od januara do marta 2019. godine  uz finansijsku podršku Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, Autonomne pokrajine Vojvodine.