Zrenjanin- Na području Policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodila se jedna saobraćajna nezgoda sa povređenim licem. U ovoj saobraćajnoj nezgodi jedno lice je zadobilo lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 10.000 dinara. Saobraćajna nezgoda se dogodila zbog neprilagođene brzine kretanja vozilom.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupaka su podneti protiv 11 učesnika u saobraćaju i izdata su 123 prekršajna naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 10 vozača, od toga 2 vozača zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje, 3 vozača zbog isteka važnosti vozačke dozvole i 5 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola. Takođe, iz saobraćaja su isključena 2 vozila, od toga, 1 vozilo zbog toga što nije bilo upisano u jedinstveni registar vozila i 1 vozilo zbog isteka važnosti registracione nalepnice.

Odeljenje saobraćajne policije u Zrenjaninu podseća sve vozače, da prilagode brzinu kretanja vozila osobinama i stanju puta, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama, stanju vozila i tereta, gustini saobraćaja i drugim saobraćajnim uslovima, tako da vozilo mogu blagovremeno da zaustave pred svakom preprekom, odnosno da vozilom upravljaju na način kojim ne ugrožavaju bezbednost saobraćaja, a pripadnici saobraćajne policije će pojačati kontrolu vozača i vozila, s tim da će posebnu pažnju usmeriti na kontrolu i sankcionisanje vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i vozača koji ne poštuju ograničenje brzine kretanja.