Zrenjanin- Povodom završetka drugog ciklusa radionica „Od kartona cela vasiona“, na Dečijem odeljenju Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“ pred mnogobrojnim roditeljima, decom, bakama i dekama organizovana je posebna svečanost, u okviru kojeg su predstavljene jedinstvene knjige-iskakalice, koje su kreirala deca i njihovi najbliži tokom jedanaest radionica.

Radionice su bile održane zahvaljujući glumcu-lutkaru  Jovanu Caranu, koji je tokom svih nedelja imao nesebičnu podršku i pomoć zaposlenih u zrenjaninskoj biblioteci. Zbog velikog interesovanja najmlađih, drugi ciklus radionica organizovan je u saradnji sa kompanijom GOMEX koja je prepoznala potrebe mališana da uz kvalitetan program provode vreme u biblioteci. Dugoročna poslovna politika naše kompanije podrazumeva i podršku kulturnim institucijama na teritoriji Vojvodine i Srbije, a poseban akcenat je stavljen na podršku onih projekata koji za cilj imaju edukaciju dece.

  

Roditelji i deca na ovim radionicama koje su se održavale svake subote u biblioteci, stvorili su svoje prve knjige sa pesmama čika Jove Zmaja, a naučili su i neke tajne knjigovezačkog zanata. No, najvažnije je da su se tokom subotnjih susreta dobro zabavili, mnogo naučili i lepo družili, i deca i odrasli. Potvrda da je radionica „Od kartona cela vasiona“ izazvala veliko interesovanje, pokazuje i poziv da autor Jovan Caran i bibliotekari Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“ gostuju na 60. „Zmajevim dečjim igrama“ u Novom Sadu.

Druženje najmlađih Zrenjaninaca i Jovana Carana u biblioteci počelo je u februaru ove godine, na prvom ciklusu radionica, tokom kojeg su deca uz asistenciju svojih roditelja, baka, deka, savladala osnove stvaranja trodimenzionalnih slika.