Zrenjanin- Ambasador Ruske Federacije u Srbiji  Aleksandar Vasiljevič Čepurin sa saradnicima posetio je danas Zrenjanin. Sastanku u kabinetu gradonačelnika prisustvovali su i Snežana Vučurević, načelnica Srednjobanatskog upravnog okruga, Saša Santovac, zamenik gradonačelnika, pomoćnici Dragan Ćapin, Simo Salapura i Duško Radišić, kao i Oliver Mitrović, predsednik Skupštine grada.
Ambasador Čepurin rekao je da se tokom jednosatnog sastanka razgovaralo o mnogo tema, ali da su ekonomska pitanja bila sigurno među najvažnijim.
– Imamo tradicionalne odnose i saradnju u poljoprivredi i nadamo se da Srbija ima mogućnosti da više izvozi, a mi smo spremni da iznađemo za to mogućnosti i izvezemo na rusko tržište. Srbija je izvesna Rusiji, a srpski proizvod ima dobru reputaciju, što je vrlo važno. Imamo mogućnosti i za gas, jer, imaćemo i gasovod za godinu dana, a Banatski Dvor nije daleko odavde, i to je mislim, osnova ekonomije –  rekao je ambasador Čepurin.
Gradonačelnik Janjić rekao je da je izuzetno počastvovan uvek kada naš grad poseti neki ambasador, a posebno danas, kada je u gostima ambasador Rusije.
– Uvek iskoristim priliku da kažem i opišem sve potencijale našeg grada, pre svega industrijskih zona i šta bismo sve mogli zajedno da uradimo. Kao što ste čuli, Njegova ekselencija već ima ideja kako to da realizujemo i nadam se značajnijim investicijama iz Rusije ovde, u našem gradu, pored Naftne industrije Srbije, koja uspešno radi i proširuje kapacitete, čuli ste, i podzemno skladište u Banatskom Dvoru će proširivati, a očekujemo i privrednike iz drugih delatnosti da dođu u naš grad – rekao je gradonačelnik Janjić.
Nakon sastanka u Gradskoj kući ambasador je obišao Narodni muzej Zrenjanin i izložbu fotografija „U susret ruskom caru. Romanovi – carsko služenje“. Zatim je za goste organizovan obilazak ”Kristalne dvorane” u kojoj će krajem juna, u D grupi Evropskog prvenstva u košarci za žene, nastupati i reprezentacija Rusije, i odmeriti snage sa selekcijama Belorusije, Belgije i domaćina Srbije.