Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u okviru kampanje „Budućnost Srbije“ posetio je Zrenjanin i najavio da će za manje od godinu dana početi brza gradnja autoputa Beograd – Zrenjanin i Zrenjanin – Novi Sad.

„Gradnja autoputa će početi kad budu završene sve potrebne studije, projekti i dozvole. Gledaćemo da ubrzamo sve to i da krenemo u brzu gradnju autoputa Beograd – Zrenjanin i Zrenjanin – Novi Sad, da uvežemo Zrenjanin u veliki prsten i da privlačimo velike investitore – rekao je Vučić u Zrenjaninu i istakao da će ovaj autoput mnogo značiti kako za srednjobanatski okrug, tako i za severnobanatski okrug.

Na skupu u Zrenjaninu pored predsednika govorili su i Ištan Paštor predsednik Saveza vojvođanskih mađara i Ana Brnabić predsednica Vlade Republike Srbije.

Ana Brnabić predsednica Vlade Republike Srbije rekla je da joj je velika čast  da bude rame uz rame sa predsednikom Srbije i  da od mesta do mesta obilazi građane Srbije i sa njima deli rezultate rada.

Predsednik je napomenuo da je posebno srećan što je toliko ljudi došlo na skup u Zrenjanin, ali i da je veoma ponosan jer je godinama radio na tome da Linglong dođe u Zrenjanin.

„Radovao sam se kao dete kada sam u Kini dobio prvu naznaku da će tako velika investicija kao što je Linglong doći u Srbiju. Prošlo je mnogo formalnosti i procedura da bi doveli tako moćnog kineskog investitora u Zrenjanin“, rekao je Vučić i napomenuo  da je investicija Drekslmajera u Zrenjaninu važna, ali da je dolazak kineskog Linglonga mnogo veća investicija, jer će biti uloženo oko milijardu evra i da će se već za dve ili tri godine videti rezultati.

„Ova investicija će promeniti Banat i omogućiti da ponovo bude među najbogatijim regionima u Srbiji, a ne među najsiromašnijim“, naglasio je Vučić.

Aleksandar Vučić rekao je da je Srbija danas drugačija zemlja, da su vidljivi rezultati u novim auto putevima, novim fabrikama, radnim mestima, boljem standardu i punoj državnoj kasi  i najavio da će penzioneri ove godine imati novo povećanje penzija, a zaposleni u javnom sektoru novo povećanje plata.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je Srbija na dobrom ekonomskom putu.

„Posle Ikee, dolazai i Starbaks, ali ti koji dolaze, najpoznatije svetske firme, dolaze tamo gde je stabilnost zagarantovana. Ne dozvolimo da to iko sruši i to kažem ne zbog ovih naših unutrašnjih, jer oni nemaju snage, samo para i medija imaju puno, ali ne i politike, plana i programa. Ne mogu da pobede dobre domaćine i žene koje su protiv nasilja, koje su odgovorne i koje neće dozvoliti da Srbija padne u ruke neodogovornih ljudi“, rekao je on.