Sport-  Pred oko 200 gledalaca na stadionu kraj  „Skrobare“ fudbaleri Radničkog u okviru 23. kola Srpske lige grupa „Vojvodina“ ostvarili su  pobedu u banatskom derbiju protiv ekipe Železničara rezultatom 2:0.

Crveno-crni  su u meču sa malo prilika, bili bolji i sa većom željom za pobedom i sa dve lopte u mreži golmana Ilije Nikolovskog, rešili banatski derbi. Pokušao je da pripreti mladi Nikola Radisavljeivć, ali je njegov udarac otišao pet metera od stative, a na suprotnoj strani, Žarko Matić je udarcem glavom poslao loptu u golmanovo naručje.

U 33 minutu, gosti su izveli korner, golman Slobodan Djurić je uhvatio loptu i deganžirao ka brzonogom Milošu Savanoviću, koji je prosledio ka Jovanu Runjevcu, a ovaj je istrčalog Nikolovskog lobovao za vodjstvo. U nastavku je Miljan Milivojev bio neprecizan iz slobodnog udarca, gosti su pokušavali da pojačanom ofanzivom, priprete, ali nisu došli do prilike. U 78 minutu udarac Milivojeva golman Nikolovski je odbio, natrčao je Savanović i ubacio loptu u mrežu, ali je sudija Arsić dosudio ofsajd poziciju.

U finišu meča Milivojev je ubacio u vatru Savanovića, ovaj je bio brži od defanzivaca „dizelke“ i udarcem iskosa poslao loptu iza ledja golmana Nikolovskog za konačnih i zasluženih – 2:0.

Tabelu i kompletne rezultate 23. kola  možete pogledati OVDE

 FK RADNIČKI Zrenjanin: Djurić, Milin , Bjelica, Jovanov, Grbić, Radosavljević (Kiš), Milivojev (Vuković Lisičić), Kovačević (Krstinić), Savanović, Matić, Runjevac .

ŽELEZNIČAR: Nikolovski, Jankulov, Djordjević (Šobat ), Božović, Spaskovski, Aničić , Pavlović , Runjaić , Mandić  (Vučetić ), Stanojković, Radisavljević (Milekić).

 

Tekst: Budimir Cvijetić.