Zrenjanin- U okviru manifestacije „Buđenje proleća“, u subotu, 6. aprila u 20h, na Trgu slobode u Zrenjaninu, biće održan koncert Queen Real Tribute band.

Ovaj fenomenalni bend, osnovan još davne 2006. godine, obećava dobar provod za sve ljubitelje roka i legendarnog Fredija Merkjurija.
Queen Real Tribute bend predstavlja zaista neverovatnu repliku originalnog „Queen“ benda kako po scenskom tako i muzičkom nastupu a samo u Brazilu su održali preko 70 koncerata gde su ih fanovi proglasili za najbolji „Queen tribute band“ na svetu.

Prošle godine su u Beogradu održali veliki koncert u Sava Centru gde su nastupili na bini sa 60 članova simfonijskog orkestra i pripredili pravu „Bohemijsku rapsodiju“.

Kao dokaz koliko se ovi momci trude da do najsitnijih detalja „skinu“ zvuk legendarnog Queen-a je primer da gitarista grupe Brajan Mej svira novčićem od šest penija umesto trzalicom čime se dobija taj autentičan zvuk. Iako se ovaj novčić već dugo ne nalazi u platnom prometu i predstavlja pravi raritet jer je izrađen od posebne legure metala koja se proizvodila davnih 60-tih godina prošlog veka, oni su ipak uspeli da dođu do njega.