Šest osoba lakše povređeno u saobraćajnim nezgodama proteklog vikenda

Zrenjanin- Na području Policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda, od toga, četiri nezgode sa povređenim licima i jedna nezgoda sa materijalnom štetom. U ovim saobraćajnim nezgodama šest lica je zadobilo lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 632.000 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neprilagođene brzine kretanja vozilom – jedna, nepropisne radnje vozilom i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola – jedna, nedržanja vozila uz desnu ivicu kolovoza – jedna, neusutpanja prvenstva prolaza – jedna i nedržanja potrebnog rastojanja – jedna.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupaka su podneti protiv 20 učesnika u saobraćaju i izdato je 185 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 11 vozača, od toga, 1 vozač zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje, 1 vozač zbog upravljanja vozilom probnom vozačkom dozvolom u vremenu od 23 do 06 časova i 9 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih je 1 vozač zadržan u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu.

Odeljenje saobraćajne policije u Zrenjaninu podseća sve vozače, da prilagode brzinu kretanja vozila osobinama i stanju puta, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama, stanju vozila i tereta, gustini saobraćaja i drugim saobraćajnim uslovima, tako da vozilo mogu blagovremeno da zaustave pred svakom preprekom, odnosno da vozilom upravljaju na način kojim ne ugrožavaju bezbednost saobraćaja, a pripadnici saobraćajne policije će pojačati kontrolu vozača i vozila, s tim da će posebnu pažnju usmeriti na kontrolu i sankcionisanje vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i vozača koji ne poštuju ograničenje brzine kretanja.

Povezani članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copy link
Powered by Social Snap