TRI OSOBE LAKŠE POVREĐENE U SAOBRAĆAJNIM NEZGODAMA PROTEKLOG VIKENDA

Zrenjanin- Na području Policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se dve saobraćajne nezgode, sa povređenim licima.U ovim saobraćajnim nezgodama tri lica su zadobila lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 200.000 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neprilagođene brzine kretanja vozilom i neiskustva vozača– jedna, neustupanja prvenstva prolaza – jedna.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupaka su podneti protiv 5 učesnika u saobraćaju i izdato je 59 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 3 vozača, od toga, 2 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih je 1 vozač zadržan u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu i 1 vozač zbog ostalih vrsta isključenja. 2 vozila uklonjena su paukom zbog nepropisnog parkiranja.
Odeljenje saobraćajne policije u Zrenjaninu podseća sve vozače, da prilagode brzinu kretanja vozila osobinama i stanju puta, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama, stanju vozila i tereta, gustini saobraćaja i drugim saobraćajnim uslovima, tako da vozilo mogu blagovremeno da zaustave pred svakom preprekom, odnosno da vozilom upravljaju na način kojim ne ugrožavaju bezbednost saobraćaja, a pripadnici saobraćajne policije će pojačati kontrolu vozača i vozila, s tim da će posebnu pažnju usmeriti na kontrolu i sankcionisanje vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i vozača koji ne poštuju ograničenje brzine kretanja.

01.04.2019.

Povezani članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copy link
Powered by Social Snap