Novi Bečej- Međunarodni sajam poljoprivrede u Novom Sadu, opština Novi Bečej uvek koristi za promociju svoje varoši, a ovogodišnji sajam može biti i prilično uspešan za Novobečejce, ako je suditi po pregovorima koji su započeti upravo na ovom mestu. Naime, predstavnici opštine na čelu sa predsednikom opštine Novi Bečej, Sašom Maksimovićem obavili su nekoliko razgovora vezanih za ulaganje ruskih kompanija u mašinsku industriju, to jest za proizvodnju poljoprivrednih mašina na teritoriji opštine. Jedna od kompanija sa kojom se pregovaralo je „Navigator“ iz ruskog grada Perm – kaže Maksimović.

„To je jedna ozbiljna firma koja se bavi proizvodnjom poljoprivredne mehanizacije. Oni još uvek nemaju predstavništvo u Srbiji. Njihova prvobitna ideja je bila da otvore distributivni centar za ovaj deo Evrope u Novom Bečeju, a ono što je nama svakako ideja da ne bude to distributivni centar kao distributivni centar samo, već da to bude i proizvodnja tih poljoprivrednih mašina pogotovu za ovaj deo Evrope sa mogućnošću izvoza za Evropsku uniju“, rekao je Saša Maksimović predsednik opštine Novi Bečej.

 

Aleksandar Vorbek, predstavnik ruske delegacije koja ove godine na Novosadskom sajmu poljoprivrede promoviše svoje poljoprivredne kompanije, među kojima je i kompanija „Navigator“, kaže da je Srbija veoma primamljivo tržište za ulaganje i veruje da bi saradnja sa gradovima i opštinama bila od velikog značaja za ruske investitore.

 

„Ovaj sastanak je bio veoma sadržajan za nas jer smo razgovarali o mogućnostima saradnje. Nadamo se da ćemo prilikom sledećeg susreta, koji može biti baš u terminu održavanja vašeg festivala u avgustu, za koji smo dobili i pozivnicu, nastaviti sa pregovorima. Za nas je dolazak u ove krajeve veoma interesantan jer oprema koju mi proizvodimo je prilagodljiva poljoprivrednicima u Srbiji. Oprema koju proizvodi naša kompanija odgovara potrebama tržišta ovde, odgovara poljoprivrednicima na sve moguće načine, cene su veoma racionalne za kvalitet koji nudimo. Iz tog razloga se nadamo da će pregovori ići u dobrom pravcu kada je reč o proizvodnji i promociji ruske poljoprivredne mehanizacije za srpsko tržište“, zaključuje Vorbek.

 

Opština Novi Bečej i ove godine na Novosadskom Sajmu poljoprivrede promoviše svoj Poljo –fest, najznačajniju manifestaciju koja se održava u okviru Velikogospojinskih dana i koja okuplja veliki broj poljoprivrednih preduzeća. Poljo fest će se ove godine održati sedmi put za redom od 23 do 25 avgusta.

 

 

POGLEDAJTE LINK VIDEA SA SASTANKA OVDE