Zrenjanin- Na području Policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodilo se sedam  saobraćajnih nezgoda, od kojih tri sa povređenim licima i četiri sa materijalnom štetom.

U ovim saobraćajnim nezgodama četiri lica su zadobila lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 675.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog:  neprilagođene brzine kretanja vozilom – pet, neustupanje prvenstva prolaza – jedna, nepropisno mimoilaženje vozilom – jedna.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupaka su podneti protiv 8 učesnika u saobraćaju i izdata su 106 prekršajna naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 10 vozača, od toga, 1 vozač zbog upravljanja vez vozačke dozvole, 1 vozač zbog upravljanja vozilom u vreme isteka važnosti vozačke dozvole, 8 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, od kojih su 2 vozača zadržana u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja je isključeno 4 vozila,  2 zbog tehničke neispravnosti i 2 zbog isteka važnosti registracione nalepnice.

Odeljenje saobraćajne policije u Zrenjaninu podseća sve vozače, da prilagode brzinu kretanja vozila osobinama i stanju puta, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama, stanju vozila i tereta, gustini saobraćaja i drugim saobraćajnim uslovima, tako da vozilo mogu blagovremeno da zaustave pred svakom preprekom, odnosno da vozilom upravljaju na način kojim ne ugrožavaju bezbednost saobraćaja, a pripadnici saobraćajne policije će pojačati kontrolu vozača i vozila, s tim da će posebnu pažnju usmeriti na kontrolu i sankcionisanje vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i vozača koji ne poštuju ograničenje brzine kretanja.