Opštine Sečanj na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu 2019.

 

Turistička organizacija opštine Sečanj nastulila je na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu u periodu od 11. do 17. maja. Ova manifestacija još jednom je potvrdila da je najveći agrobiznis događaj u ovom delu Evrope, koja je privukla oko 1500 izlagača iz zemlje i inostranstva, a oko 140 hiljada ljudi je posetilo.

„Za našu opštinu je veliki uspeh što smo promovisali naše poljoprivredne, prirodne i turističke potencijale na ovako velikom sajamskom događaju koji je okupio izuzetan broj kako izlagača, tako i posetilaca iz različitih oblasti poljoprivrede“, rekla je Miljana Milošević direktor Turističke organizacije opštine Sečanj.

Opština Sečanj, na ovogodišnjem sajmu, akcenat je stavila na male poljoprivredne proivođače, prvenstveno meda i pčelinjih proizvoda. Uz to su udruženja žena prezentovala svoje rukotvorine i stare zanate uz obilje gatronomskih ukusa našeg kraja.

 

„Sajam je mesto razmene iskustava i isklapanja novih poslovnih kontakata. Upoznali smo se sa novim trendovima u poljoprivrednoj proizvodnji i dobili nove ideje za naš dalji razvoj poslovanja, a odnosi se na ruralni razvoja u skladu sa našim Akcionim planom ruralno razvoja opštine Sečanj. Ruralni turizam je alat koji prepoznaje i vrednuje prirodno i kulturno bogatstvo, štiti ga od zaborava i uništenja, a seoski turizam  obuhvata različite delatnosti koje spajaju poljoprivredu i turizam, pomaže stvaranje novih radnih mesta i sprečavanje iseljavanja ruralnog područja. Cilj nam je da animiramo i probudimo svest kod lokalnog stanovništva da se otvaraju smeštajni kapaciteti u okviru poljoprivrednih gazdinstva ili u privatnim domaćinstvima.  Na taj način možemo da počnemo da koristimo prednosti našeg geografskog položaja i  plodne zemlje u smislu proizvodnje zdrave hrane koja se može ponuditi posetiocima, a kojih je najviše u tranzitu kroz opštinu Sečanj“, istakla je Miljana Milošević.

Izuzetan prostor smo dali promociji manifestacija koje se održavaju tokom cele godine u našoj opštini. Ovo nam je bila dobra prilika da pozovemo izlagače i posetioce na predstojeći III Poljoprivrednog sajma koji će se održati 28. septembra u Jaši Tomić“, zaključila je direktorica Turističke organizacije opštine Sečanj.