Zrenjanin- Na području Policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se tri saobraćajne nezgode, dve  sa nastradalim licima i jedna sa materijalnom štetom.

U ovim saobraćajnim nezgodama četiri lica zadobila su lake telesne povrede a pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 340.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog  neustupanja prvenstva prolaza 2 i zbog prisustva alkohola u organizmu.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupaka su podneti protiv 19 učesnika u saobraćaju i izdato je 96 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 15 vozača, od toga, 13 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola, 1 lice zbog upravljanja vozilom bez vozačke dozvole i 1 zbog ostalih prekršaja. Takođe, iz saobraćaja su isključena 2 vozila, oba  zbog isteka važnosti registracione nalepnice. U prostorijama PPU Zrenjanin zadržano je jedno lice  zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola u organizmu.

Podsećaju se svi učesnici u saobraćaju da se i u narednom periodu očekuju kišni dani te se stoga preporučuje pojačana opreznost svih učesnika u saobraćaju. Takođe, i ove nedelje apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju saobraćajnih propisa, a pripadnici saobraćajne policije će pojačati kontrolu vozača i vozila, s tim da će posebnu pažnju usmeriti na kontrolu i sankcionisanje vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i vozača koji ne poštuju ograničenje brzine kretanja