Zrenjanin- Na području Policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodilo se tri saobraćajne nezgode sa nastradalim licima. U ovim saobraćajnim nezgodama tri lica su zadobila lake telesne povrede a pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 181.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog pogrešno izvođenih radnji u saobraćaju, zbog prisustva alkohola u organizmu i neustupanja prvenstva prolaza.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupaka su podneti protiv 4 učesnika u saobraćaju i izdato je 94 prekršajna naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 3 vozača, od toga, 1 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola i 2 zbog ostalih prekršaja. Takođe, iz saobraćaja su isključena 4 vozila i to sva 4 zbog tehničke ne ispravnosti vozila. U prostorijama PPU Zrenjanin zadržano je jedno lice zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola u organizmu.

Podsećaju se svi učesnici u saobraćaju da se u narednom periodu očekuju kišni dani te se stoga preporučuje pojačana opreznost svih učesnika u saobraćju.I ove nedelje apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju saobraćajnih propisa, a pripadnici saobraćajne policije će pojačati kontrolu vozača i vozila, s tim da će posebnu pažnju usmeriti na kontrolu i sankcionisanje vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i vozača koji ne poštuju ograničenje brzine kretanja