Zrenjanin- Dario Mihaljević učenik petog razreda muzičke škole „Josif Marinković“, u klasi Branislava Simića, je na upravo završenom 16. međunarodnom takmičenju „Zvezdane staze“  u Kragujevcu ostvario  neverovatan uspeh osvojivši prvu nagradu.

Međunarodno takmičenje „Zvezdane staze“, za mlade harmonikaše uzrasta od 10 do 19 godina, održano je u Kragujevcu u periodu od 8. do 10. maja. Za laskavu titulu najboljeg takmičilo se 70 akordeonista u pet kategorija iz šest država. Njihove nastupe ocenjivao je petočlani žiri, eminentni profesori harmonike, Frank Andjelis  iz Francuske, Anders Grote iz Norveške, Mario Stefano Pjetrodarki iz Italije, Dr. Katja Pupovac i Radomir Tomić iz Srbije.

Četrnaestogodišnji Zrenjaninac Dario Mihaljević osvojio je visoke ocene i kritike ovog renomiranog žirija i poneo laskavu titulu pobednik 3a kategorije.

 

Dario je do sada učestvovao na brojnim međunarodnim i internacionalnim takmičenjima na kojima je osvajao prva mesta: „Beogradski festival harmonike“, „Meh fest“ održanom u Zemunu,  „Fantast“ u Novom Bečeju, „Eufonija“ u Novom Sadu, „Prva“ na kom je bio pobednik kategorije…

 

„Harmoniku sviram od svoje sedme godine, ljubav prema njoj sam nasledio od oca i svoje majke koji su mi najveca podrska. Najveću zahvalnost za sve osvojene nagrade dugujem svom mentoru nastavniku Branislavu Simiću. Ova prestižna nagrada mi je veoma bitna, jer svirati pred značajnim imenima u svetu harmonike i osvojiti visoke ocene je zaista moj najveći uspeh do sada. Planiram da upišem srednju muzičku školu i nastavim svoje školovanje i usavršavanje“, rekao je Dario.

Profesor Branislav Simić i dario Mihaljević