Politika- Pre nepuna dva meseca smo pokrenuli pitanje formiranja regionalne veletržnice i ovim putem želimo da obavestimo građane Zrenjanina da je velika zainteresovanost poljoprivrednih proizvođača za istu, jer svakako vide poslednju šansu za spas kako malih tako i velikih proizvođača. Vladajući režimi svojim merama pospešuju uvoz hrane, a destimulišu sopstvenu proizvodnju.

Došli smo do zaključka kroz razgovore sa poljoprivrednim proizvođačima da bi regionalna veletržnica stvorila uslove za otvaranje većeg broja radnih mesta, a bila bi i zamajac prerađivačke i prehrambene industrije.

Nažalost do sada nije bilo razumevanja nijednog od prethodnih režima, svesni smo da uvoznički lobi diktira i sugeriše vladajućem režimu donošenje uredbi i zakona koji njima donose imovinsku korist, a sve na štetu svih građana. Sve najavljivane mere o podsticajima i pomoći, obično su predizborne laži i zamajavanje građana, a sa pukih reči nikada se nije prešlo u delo. Kroz razgovore smo takođe zaključili da je realizacija projekta po principu javno privatnog partnerstva najbolje rešenje. Adekvatan prostor za izgradnju iste je realno izvodljiv na prostoru buvlje pijace sa proširenjem u pravcu Makedonske ulice, sa relativno malim finansijskim sredstvima obzirom na postojeću infrastrukturu.

Odbornička grupa SRS se obavezala da će pitanje izgradnje iste pokrenuti u gradskoj Skupštini.
Gradski odbor SRS Zrenjanin ovim putem poziva sve zainteresovane građane, a u vezi realizacije navedenog projekta, da svoja iskustva, ideje i predloge razmene sa nama, a sve u cilju što boljeg idejnog rešenja, na dobrobit svih građana.
Obaveštavamo sve građane koji žele da podrže našu ideju, da ćemo prikupljati potpise u smislu peticije građana, jer pre podnošenja predloga želimo da imamo relevantnu podršku. Potpise ćemo prikupljati u prostorijama Gradskog odbora SRS Zrenjanin, putem naših aktivista u mesnim zajednicama, a obaveštenja o terminima će biti postavljena na vidnim mestima.
Jedini način da ostvarimo postavljen cilj jeste podizanje glasa, jedinstvo, znanje, iskustvo i svakako borba za egzistenciju i sprečavanje nekontrolisanog odliva stanovništva.
Naš najjači saveznik je pravda i zdrav razum.