Zrenjanin- U utorak, 28. maja sa početkom u 11 časova u Narodnom pozorištu „Toša Jovanović“ održaće se završna svečanost 36. manifestacije „“ i tom prilikom biće proglašeni najuspešniji autori čitalačkih dnevnika u kategoriji  učesnika od I do VIII razreda osnovne škole.
Prateći interesovanja dece i značajne jubileje, ovogodišnji obavezni deo programa bio je strip. Jednan od najpoznatijih superheroja, Supermen proslavio je 80 rođendan, pa ovogodišnja Čitalačka značka, u duhu tog jubileja, nosi naziv „Čitalačka Super značka„.
Svaki čitalački dnevnik trebalo je da sadrži prikaz najmanje 5 knjiga, od kojih je jedna strip. Učesnicima je ostavljena mogućnost da utiske o pročitanim knjigama prikažu u formi koja im najviše odgovara: kao tekst, ilustraciju, u formi stripa, video zapisa, kao i da odluče da li će čitalački dnevnik pisati u elektronskoj ili klasičnoj formi.
Čitalački dnevnici koje su deca vodila tokom čitave godine dostavljeni su Gradskoj biblioteci do  21. maja 2019. godine. Ove godine Biblioteci je predato oko 400 dnevnika iz 24 škole, a neka odeljenja su bila posebno maštovita i osmisla kreativne kolekcije u kojima su doneli svoje dnevnike. 
Izložba svih kolekcija, kao i najuspešnijih dnevnika biće priređena u čitaonici dečjeg odeljenja.