U subotu, 6. aprila u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina biće otvorena izložba likovne umetnice Rajne Krulj. Autorka publici predstavlja svoje slikarsku celinu pod nazivom: „I sam si pesma“. Izložba se otvara u 19 časova.

Izložba je otvorena od 6. do 18. aprila.

Mirolsav Aleksić o likovnom radu Rajne Krulj i njenoj izložbenoj celini navodi da:

U linijama Rajninih portreta  sublimisana je njena predstava o pesnicima, ali više ne toliko kao o istorijskim ličnostima, već kao o personalizovanim poetikama.Namerna odstupanja od  idealnih crta zadatog  portreta  u funkciji su razbijanja oveštalih ljuštura školskog pristupa i kanonskih tumačenja  njihove poezije. Njene intervencije su lirske i neuhvatljive.  Ona ne definiše već sugeriše:  oblikom usana, senkom oko očiju, grimasom na licu, pramenom kose,  spletom bora, položajem šake,  tretmanom pozadine…“

 

Rajna Krulj iz vojvođanskog mesta Vojvoda Stepa, rođena je 1961. u Zrenjaninu. Studirala je medicinu i književnost ,a 1999. diplomirala je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, odsek – slikarstvo u klasi prof. Halila Tikveše i prof. Jovana Rakidžića. Svoje radove izlagala je više puta na samostalnim i kolektivnim izložbama u zemlji i inostranstvu. Bavi se performansom. Dobila je nagradu za crtež-studiju i za najbolji ostvareni uspeh na prvoj godini studija a na sajmu Art-ekspo 2004. godine predstavila se performansom „Ljudi, ikona Božja“. Njen kratkometražni film „Noć svetla, svetla kao dan“ prikazan je 2003. godine na 50.  Festivalu jugoslovenskog dokumentarnog i kratkometražnog filma. Svojim radovima učestvovala je u pratećem delu programa Međunarodnog festivala igre 2014. u Narodnom pozorištu u Beogradu. Njene slike se nalaze u privatnim kolekcijama u zemlji i inostranstvu. Živi i radi u Zrenjaninu.