Zrenjanin- Na području Policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda, od toga, četiri nezgode sa nastradalim licima i jedna nezgoda sa materijalnom štetom.

U ovim saobraćajnim nezgodama devet lica je zadobilo lake telesne povrede, a pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 490.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode dogodile su se zbog: neustupanja prvenstva prolaza – jedna, nepropisnog preticanja – jedna, nedržanja potrebnog odstojanja – dve i neprilagođene brzine kretanja vozilom i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola – jedna.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupaka su podneti protiv 14 učesnika u saobraćaju i izdato je 116 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 14 vozača, od toga, 2 vozača zbog upravljanja vozilom u vreme isteka važnosti vozačke dozvole i 12 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, od kojih su 4 vozača zadržana u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja su isključena 4 vozila, od toga, 3 vozila zbog isteka važnosti registracione nalepnice i 1 vozilo zbog  isteka važnosti registracione nalepnice.

Podsećaju se svi učesnici u saobraćaju da se i u narednom periodu očekuju kišni dani te se stoga preporučuje pojačana opreznost svih učesnika u saobraćaju. Takođe, i ove nedelje apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju saobraćajnih propisa, a pripadnici saobraćajne policije će pojačati kontrolu vozača i vozila, s tim da će posebnu pažnju usmeriti na kontrolu i sankcionisanje vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i vozača koji ne poštuju ograničenje brzine kretanja