Politika- Na čelu Gerontološkog centra Zrenjanin nalazi se Tanja Živanov, po zanimanju prof.razredne nastave i diplomirani socijalni radnik. Iako je prethodna direktorka dobro vodila GC,možemo reći da smo uspeli da unapredimo politiku poslovanja i poboljšamo uslove za rad, podignemo standard i dobijemo licencu za pružanje usluge domski smeštaj i pomoć u kući.

U periodu od kraja 2016.g. do danas, unapređena je politika poslovanja GC Zrenjanin. U skladu sa normativima i standardima, poboljšani su uslovi za život korisnika, a zaposlenima je omogućeno da obavljaju svoj posao lakše, brže i kvalitetnije koristeći najsavremeniju medicinsku i drugu opremu. Do kraja 2018. godine, Gerontološki centar je imao kapacitet za smeštaj 300 korisnika, da bi 21. decembra, Rešenjem Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, dobio Licencu za pružanje usluge domskog smeštaja, sa povećanjem kapaciteta za smeštaj sa 300, na 319 korisnika.Istog dana, dobijena je i Licenca za pružanje usluge Pomoć u kući, koja je u sklopu vaninstitucionalne zaštite.
Takođe, ostvarena je intenzivna saradnja sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, sa Pokrajinskim sekretarijatom za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, sa Pokrajinskim zavodom za socijalnu zaštitu, sa Komorom socijalne zaštite, sa zdravstvenim i socijanim ustanovama na nivou države , sa obrazovnim ustanovama, Predškolskom ustanovom, osnovnim školama, Visokom školom za socijalni rad iz Beograda i dr. U saradnji sa Crvenim krstom Zrenjanin, Centrom za socijalni rad Zrenjanin, Zrenjaninskim rotari klubom, sa Opštom bolnicom Sveti Jovan i drugim poliklinikama na nivou Vojvodine, realizovane su različite humanitarne akcije, a utemeljena je i dobra saradnja sa svim sekretarijatima na nivou Pokrajinske vlade i napravljen plan za realizaciju projekata različitih sadržaja.
U saradnji sa Gradom Zrenjaninom, kroz namenske transfere, u prethodnoj godini je unapređena usluga socijalne zaštite Pomoć u kući. Ova usluga, osim u Zrenjaninu, pružana je u 11 naseljenih mesta,u periodu od avgusta do decembra 2019.g, a obuhvaćeno je oko 100 korisnikа. Usluga Pomoć u kući kontinuirano će se nastaviti i proširiti na druga naseljena mesta.Takođe, u prostorijama Kluba za stara i odrasla lica, uvedene su socijalno-edukativne i savetodavno-terapijske usluge, čime je unapređen rad Kluba.
U saradnji sa UNDP (United Nations Development Programme) i Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima, koja je u okviru Vlade Republike Srbije, u toku je izrada projekta za totalnu rekonstrukciju kompleksa B zgrade. Realizacija radova očekuje se tokom ove, odnosno početkom sledeće godine..
U periodu vanrednog stanja u Republici Srbiji, uspeli smo da sačuvamo sve naše korisnike i zaposlene od korona virusa. Nismo imali ni jedan pozitivan slučaj na Kovid 19. Primenjena je Uredba Vlade Republike Srbije, u potpunosti su ispoštovane instrukcije Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova. Saradnja sa lokalnom samoupravom i Vojskom Republike Srbije bila je intenzivna i konstantna. Direktorka GC bila je uključena u rad kriznog štaba za VS. Preduzete su najviše mere higijenske i zdravstvene zaštite,koje su i dalje na snazi.Iz tog razloga, zahvaljujem se svim zaposlenima, posebno direktorki Gerontološkog centra Tanji Živanov na profesionalnosti, visokom stepenu odgovornosti i entuzijazmu, a korisnicima na strpljenju i ukazanom poverenju, istakao je Željko Malušić, predsednik GrO SPS u Zrenjaninu.
U cilju bezbednog, jednakog i zakonitog postupanja sve do stvaranja povoljne epidemiološke situacije COVID – 19 , od utorka, 09.06.2020., posebnom instrukcijom resornog ministarstva, dozvoljene su posete korisnicima, koje moraju biti unapred zakazane. One će biti organizovane u povoljnim vremenskim uslovima, budući da se iste realizuju u okviru dvorišta Ustanove, dodao je na kraju Malušić.