Nakon što je Zrenjaninac D.V. pretučen, šest organizacija koje čine lokalnu platformu Aktivni građani još jednom su upozorile na izuzetno zabrinjavajući porast nasilja u Zrenjaninu, i zatražile hitnu reakciju ne samo svih nadležnih organa, nego i gradonačelnika Sime Salapure- navodi se u saopštenju.

“Važno nam je da danas pružimo podršku našem sugrađaninu D.V, da zna da nije sam i da ima kome da se obrati za pomoć. Nemamo ni najmanju sumnju da je i ovoga puta u pitanju politički motivisano nasilje, maltretiranje i zaplašivanje D.V, ali i svih drugih građana i građanki Zrenjanina. Srpska napredna stranka snosi odgovornost za to što je Zrenjanin, nekada poznat po toleranciji i mirnom suživotu brojnih različitosti, postao grad u kom se politički neistomišljenici ruše s bicikla i prebijaju, gde im se bacaju molotovljevi kokteli na automobile, preti, sveti… I zato od Sime Salapure, kao gradonačelnika iz redova SNS-a, očekujemo da se oglasi i saopšti nam kako planira da smanji naraslu tenziju u našem gradu. To je zaista minimum minimuma koji može da učini,” zaključuju predstavnici i predstavnice šest organizacija“, navodi se u zajedničkom saopštenju Pokreta Srbija, Centra (SRCE) Zrenjanin,
Gradskog odbora Demokratske stranke Zrenjanin, Građanskog preokreta, Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Zrenjanin, Dosta je bilo Zrenjanin i Nove Demokratske stranke Srbije Zrenjanin.