Zrenjanin-Kupališna sezona na otvorenim Gradskim bazenima počela je danas, a ulaz za posetioce tokom predstojećeg vikenda je slobodan. Gradski bazen posetili su zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac, pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura, zamenica predsednika Skupštine grada Ljuba Travica, sekretar Skupštine grada Milan Mrkšić i zamenica sekretara Svetlana Grujić.

– Prisustvujemo početku još jedne sezone na gradskom otvorenom bazenu, prošlog vikenda otvorili smo sezonu i na “Peskari”, a ovde to činimo s nekoliko dana zakašnjenja zbog određenih tehničkih problema koje je bilo neophodno rešiti i sanacije dela cevovoda. Grad Zrenjanin je uvek tu da pomogne javnom preduzeću “Sportski objekti” i njihovim aktivnostima, a želimo da unapredimo sadržaje i na “Peskari” u narednom periodu. Uverili smo se da gradski bazen prelepo izgleda i želim da se zahvalim svim zaposlenim što su omogućili svima koji dođu ovde da imaju kvalitetnu uslugu i uslove za boravak – rekao je zamenik gradonačelnika.

 

Direktor JU “Sportski objekti” Bojan Mijatov rekao je da je voda u bazenu mikrobiološki i bakteriološki ispravna.
– Najbitnije je da sve kupače u bazenu čeka ispravna voda i da mogu da uživaju, a pojačali smo i spasilačke službe, tako da sada imamo šest spasilaca. Cene ulaznica nisu menjane i trudimo se da budemo što ekonomičniji i dostupniji svima – 170 dinara je cena ulaznice za odrasle i 80 dinara za decu iznad pet godina, dok je za mlađe ulaz besplatan. Pogodnosti važe i za studente koji, uz indeks, imaju popust od 50 procenata, praktično i oni plaćaju ulaz 80 dinara. Tradicija je da prva tri dana ulaz bude besplatan i ja pozivam sve Zrenjanince da dođu, vide kako sve to ovde izgleda. Nadam se da će leto biti toplo i da će bazen biti što više vremena ispunjen posetiocima – istakao je Mijatov.