Politika- Da (lična) odgovornost nije popularna reč u rečniku (zrenjaninske) vlasti smo već znali, ali tokom proteklih nedelju dana su zaista preterali sa nebrigom o građanima u čijem interesu bi trebalo da deluju, tvrdi v.d. predsednika demokrata Alisa Kockar.

„Zrenjanin je grad bez pijaće vode. Još jedan od milion rokova nije ispoštovan i ponovo se ništa ne dešava: nema ni pijaće vode, nema ni objašnjenja, nema ni odgovornih. Nije pomoglo ni to što je predsednica Vlade još jednom posetila Zrenjanin i obećala da se voda poteći najkasnije do 10. jula. Naprotiv. Predsednica Vlade nije se obratila ni odbornicima na sednici Skupštine koja se održavala istog dana, čime je pokazala da ne poštuje čak ni odbornike vladajuće većine, a o opoziciji da i ne govorimo, i jasno im stavila do znanja koliki je njihov uticaj na rešavanje problema. Nepostojeći, sem kad stigne direktiva da se novac iz budžeta poklanja. Zrenjanin je bio i bukvalno grad bez vode. Jedini grad u kome su vesti poput „u planu potpuni prekid vodosnabdevanja“ ili „danas bez struje deo grada“ sasvim normalna stvar je Zrenjanin. Da li je zaista toliko teško obezbediti struju i (tehničku) vodu u 21. veku? Zrenjanin nema čak ni semafore koji rade. Semafori na jednoj od najprometnijih raskrsnica u gradu, kuda svakoga dana prolaze teretni kamioni, nisu u funkciji. Pešaci nisu bezbedni, a posebno su ugroženi vozači koji se uključuju iz Ulice Žarka Zrenjanina, pa se tako dešava da čak i vozila hitne pomoći i teretni kamioni stoje „zarobljeni“ čekajući da se cela magistrala raščisti“, navodi se u saopštenju Gradskog odbor aDemokratske stranke u Zrenjaninu.

Alisa Kockar tvrdi: „Kvarovi i greške se dešavaju, ali se oni uz stručno vođstvo i stručne službe brzo i prevazilaze, a to kod nas nije slučaj. Nerad, nemar, nestručnost, nezainteresovanost i neodgovornost su nas i doveli tu gde jesmo danas, a krajnje je vreme da vlast građanima podnese svojevrsni izveštaj o (ne)učinjenom. Zašto se nijedan komunalni problem nije rešio, čak ni oni od suštinske važnosti? Zašto neki imaju vremena da se bave povećanjem cene jedva postojećeg gradskog prevoza, a nemaju vremena da urede sve ono što je neophodno za funkcionisanje saobraćaja? Zašto prečistač i dalje ne radi iako smo u njega uložili milione koje nismo bili dužni da utrošimo? Pitanja je mnogo, a funkcionera koji se osećaju odgovorno da građanima pruže bilo kakve informacije nema ni na vidiku i zato su ostavke jedino rešenje“.