Politika- Gradski odbor SRS  Zrenjanin ovim putem podseća građane na fascinantne laži vladajućeg režima koje prevazilaze  zdrav razum i  logiku. Građani Zrenjanina dobro znaju da te „silne” subvencije nisu videli, ali su zato videli odluku vladajuće većine o davanju u zakup nepunih 3000 hektara srpske zemlje nemačkoj kompaniji TENIS, koja istine radi do sada još nije zaorala „OKUPIRANE”oranice, pitamo se sa punim pravom, da li možda kompanija TENIS čeka “Topalovićeve” subvencije za zadrugarstvo da bi lakše pokrenuli proizvodnju? Ili možda čekaju, dugo očekivane dolare od „BRAĆE” ARAPA za navodnjavanje? Činjenica je  jedino da su se „BRAĆA” AMERI potrudili da nam obezbede „besplatno” navodnjavanje   pomoću HAARP sistema.

Mi srpski radikali  podsećamo sve građane na činjenicu  da se  politika vladajućeg režima  ogleda u suludom finansiranju stranih kompanija, koja u prethodne tri godine iznose  preko MILIJARDU EVRA,to su podaci sa kojima se režim  svaki dan hvali i ponosi. Da su iskrene namere pokretanja zadrugarstva u Srbiji onda bi paralelno bilo subvencionisanje prerađivačkih kapaciteta i stimulisanje izvoza  finalnih proizvoda. Poznata nam je činjenica koje su povlašćene  mogućnosti  izvoza u  Rusku Federaciju, naši proizvođači ne mogu koristiti te mogućnosti zbog „tihih”sankcija koje su realno usmerene ka Ruskoj Federaciji,ali zato nam uvoz hrane „cveta” i  srpska poljoprivreda propada. U svim preporukama EU nam ne zameraju što je izdvajanje za poljoprivredu na ponižavajućih tri odsto, a u istoj toj EU trenutno je trideset i devet odsto, a svakako teže budžetu iz ranijih godina gde je izdvajanje bili  do šezdeset odsto. Sve navedeno ukazuje da je vladajući režim u službi stranog kapitala, u službi zapadnih sila, a svakako protiv interesa sopstvenih građana, što je više nego alarmantno i više nego poražavajuće za naciju u celini.
-Istina je da je u Zrenjaninu trenutno registrovano nešto preko hiljadu poljoprivrednih gazdinstava, a do pre desetak godina je bilo preko pet hiljada registrovanih gazdinstava, to je rezultat agrarne politike, prave istine o „ulaganju” u poljoprivredu i jačanju seoskih sredina. Ako svemu navedenom dodamo činjenicu da gotovo i nema preriđivačke i prehrambene industrije, o zadrugarstvu  da i ne govorimo,proizilazi da sadašnja vlast  jedino nude lažna obećanja,proizvodnju afera, spinovanje statističkih podataka, dovođenje države u dužničko ropstvo i krajnje licemerno zapošljavanje  u stranim kompanijama gde nas dovode u robovlasnički odnos- rekao je predsednik GO SRS Zrenjanin Dalibor Radosavljević.