Dve saobraćajne nezgode zbog prolaska kroz raskrsnicu na znak crveno svetlo i nepropisnog preticanja

Zrenjaniin- Na području Policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se dve saobraćajne nezgode, od kojih jedna sa nastradalim licima i jedna sa materijalnom štetom.  U ovim saobraćajnim nezgodama jedno lice je teže povređeno, a dva lica su zadobila lake telesne povrede.  Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 320.000,00 dinara. Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: nepropisne radnje vozilom – jedna i prolazak kroz raskrsnicu na znak crvenog svetla na semaforu – jedna.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupaka su podneti protiv 20 učesnika u saobraćaju i izdato je 59 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 28 vozača, od toga, 2 vozača zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje, 2 vozača ostala isključenja i 24 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, od kojih su 3 vozača zadržana u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja je isključeno 6 vozila, od toga, 1 vozilo zbog isteka važnosti registracione nalepnice, 2 vozila zbog tehničke neipsravnosti. i 3 vozila zbog toga što nisu bila upisana u jedinstveni registar vozila.

Podsećaju se svi učesnici u saobraćaju da se i u narednom periodu očekuju kišni dani te se stoga preporučuje pojačana opreznost svih učesnika u saobraćaju. Takođe, i ove nedelje apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju saobraćajnih propisa, a pripadnici saobraćajne policije će pojačati kontrolu vozača i vozila, s tim da će posebnu pažnju usmeriti na kontrolu i sankcionisanje vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i vozača koji ne poštuju ograničenje brzine kretanja

Povezani članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copy link
Powered by Social Snap