Najznačajnija turistička manifestacija opštine Bela Crkva – Belocrkvanski karneval počela je u ponedeljak, 24. juna, svečanim otvaranjem na platou ispred Narodne biblioteke i potrajala je sve do nedelje 30. juna. Među pokroviteljima događaja, i ove godine bila je kompanija GOMEX.

Tokom karnevala organizovani su koncerti, izložbe i književne večeri, a održani su i Dečiji karneval i izbor za Mis klincezu i klinca koji su nagrađeni prigodnim paketima kompanije GOMEX.

Međunarodni žiri koji su činili predstavnici Federacije evropskih karnevalskih gradova, imao je težak zadatak da proglasi klinca i klincezu sa najlepšim osmehom, najšarmantnije i miss klincezu i mistera klinca.

U kategoriji „Najlepši osmeh“ pobedicima su proglašeni Ana Perić i Aleksandar Milenković. Lente sa natpisom „Miss i Mister šarma“ dobili su Lara Miler i Milan Kovačević dok su titulu „Miss klinceza i Mister klinac“ poneli Dunja Andrejić i Stefan Milenković. Sva deca su dobila poklone koje je pripremila  kompanija Gomex , lepo su se družili i zabavljali, tako da je na kraju osmeh bio na licu svih klinceza i klinaca.

U takmičenju za najuređeniju baštu, dvorište i terasu pobednici su bili: Ivana i Željko Marković iz Crvene Crkve, Kosara i Branislav Đorđević iz Crvene Crkve, dok je treće mesto pripalo Radojki Nikolić iz Bele Crkve.

 

Najuspešnije je nagradila kompanija GOMEX i Turistička organizacija opštine Bela Crkva. Tradicija Belocrkvanskog karnevala je duga i svake godine iznova posetioci u njoj uživaju iznova.