Zrenjanin- U organizaciji Grada Zrenjanina, mesne zajednice Aradac i Udruženja “Lokalni edukativno ekološki izazov – LEEI”, u subotu, 13. jula, na izletištu kraj Tise, kod Žabaljskog mosta, biće održana treća po redu manifestacija pod nazivom „Riznica donjeg Potisja“. 
 
Tim povodom danas je u Multimedijalnoj sali Gradske kuće organizovana  konferencija za novinare na kojoj su o značaju i programu manifestacije govorili pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Duško Radišić i Stevo Čorokalo ispred “LEEI”.
 
„Nadamo se da će ove godine biti još više posetilaca, a ove je ujedno i promocija našeg kupališta ”Tisa”, zdrave hrane, nautičkog turizma, ribolova. Sve to na jednom mestu, na Tisi, i ovo je prilika da pozovemo sugrađane da nam se 13. jula pridruže i da zajedno uživamo u čarima Tise i našeg lepog Banata – rekao je Duško Radišić.
Stevo Čorokalo rekao je da cilj organizatora da se ovom manifestacijom podstakne boravak na izletištu, da se promovišu gastronomski specijaliteti tog područja, kao i da se gosti upoznaju sa prirodnim lepotama i drugim vrednostima koje nam reka Tisa nesebično daruje.

POGLEDAJTE KOMPLETAN PROGRAM MANIFESTACIJE:

10h Prijava ekipa za takmičenje u kuvanju ribljeg paprikaša od tiskog soma

11.30h Početak takmičenja

12h Otvaranje izlagačkih štandova (eko i etno sajam), zabavno-muzički program (vožnja brodom, nastupi kulturno-umetničkih društava i tamburaškog orkestra, mala škola bućke, degustacije…)

13h Završetak takmičenja i dostavljanje uzoraka

15h Proglašenje pobednika, podela nagrada i zahvalnica, nastavak zabavnog-muzičkog programa

 

Za takmičenje u kuvanju ribljeg paprikaša od tiskog soma možete se prijaviti na broj telefona 064/811-63-61, obezbeđeno je dva kilograma ribe po ekipi, prostor i sto za pripremu.