Foto arhiva

Vesti- Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zrenjaninu uhapsili su Z. B. (1959) iz okoline Zrenjanina, zbog postojanja osnova sumnje da izvršio produženo krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica u saizvršilaštvu.

Sumnja se da su Z. B. kao odgovorno lice firme za eksploataciju šljunka i peska „Mlamarno“ i tridesettrogodišnja zaposlena, od 13. do 17. jula 2018. godine bez pravnog osnova, odnosno bez odobrenja nadležne službe, otuđili građevinski pesak u količini od 2.706 kubnih metara, vlasništvo Republike Srbije.

Takođe, oni se terete da su, od 11. jula do 20. septembra 2018. godine, ugradili i naplatili 3.640 kubnih metara peska, bez računa o nabavci ili dokaza o legalnoj eksploataciji, prilikom izgradnje šumskog puta.

Oni su, kako se sumnja, pribavili protivpravnu imovinsku korist od 1.165.088 dinara.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti priveden višem javnom tužiocu u Novom Sadu-Posebnom odeljenju za suzbijanju korupcije.

Policija je, po nalogu nadležnog tužilaštva, i protiv tridesettrogodišnje zaposlene podnela krivičnu prijavu za isto krivično delo.