Zrenjanin- Pogledajte program Kulturnog centra Zrenjanina za jul 2019. godine:    

FILMSKA TURNEJA BELDOCS EHO U KULTURNOM CENTRU ZRENJANINA

Turneja Beldocs festivala pod nazivom Beldocs eho dolazi u Kulturni centar Zrenjanina u julu 2019. U okviru ovogodišnje turneje međunarodnog festivala dokumentarnog filma u Maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina, svake srede i četvrtka zrenjaninsku publiku očekuje kvalitetan i atraktivan dokumentarni filmski program iz bogate međunarodne selekcije a publika ima mogućnost da prati recentnu produkciju dokumentarnog filma iz celog sveta. Ulaz je besplatan. Filmovi se prikazuju od 21h.

RASPORED PROJEKCIJA:

SREDA, 3. I ČETVRTAK, 4. JUL

U sredu, 3. i četvrtak, 4. jula na programu je film: „Dobro došli u Sodomu”/ Welcome to Sodom, Florian Weigensamer, Christian Krönes, Austrija, 2018, 90’

https://beldocs.rs/dobrodosli-u-sodomu/

SREDA, 10 I ČETVRTAK, 11. JUL

Ptica na živci”/Bird on a Wire: Leonard Koen / Bird on a Wire: Leonard Cohen, Tony Palmer, VB, 1974, 121’https://beldocs.rs/bird-on-a-wire-leonard-koen/

REDA, 17. I ČETVRTAK, 18. JUL

RBG / RBG, Julie Cohen, Betsy West, SAD, 2018, 98’

https://beldocs.rs/rbg/

SREDA, 24. I ČETVRTAK, 25. JUL

Splav / The Raft, Marcus Lindeen, Švedska, Danska, SAD, Nemačka, 2018, 98’ https://beldocs.rs/splav/

SREDA, 31. JUL I ČETVRTAK, 1. AVGUST

Nek mi je Bog u pomoći / So Help Me God, Yves Hinant, Jean Libon, Belgija, Francuska, 2017, 100’ https://beldocs.rs/nek-mi-je-bog-u-pomoci/

PETAK, 5. JUL

IZLOŽBA MATIJE RAJKOVIĆA “PREDEO ISPUNJEN TIŠINOM”

U petak, 5. jula u Kulturnom centru Zrenjanina biće otvorena izložba grafika likovnog umetnika Matije Rajković. Otvaranje izložbe je u 19 časova.

Matija Rajković rođen je 1980. u Beogradu. Diplomirao je na slikarskom odseku Akademije umetnosti u Novom Sadu 2003. u klasi profesora Jovana Rakidžića. PostdiplomskestudijezavršionaistomodsekuFakultetalikovnihumetnostiuBeogradu 2009. u klasi profesora Čedomira Vasića. ČlanjeULUSaod 2005. iULUKKruševacod 2011. (jedanjeodosnivača). Izlažeod 1999. dosad33putasamostalnoi120putagrupno.PredajenaVisokoj školistrukovnihstudijazavaspitačeuKruševcuod 2010. Živi i stvara na relaciji Kruševac – Beograd.

Digitalne grafike Matije Rajkovića nastale su od niza fotografija na kojima su dokumentovani različiti tragovi grafita i plakata, pisanja i lepljenja, korozije i vremena na metalnim površinama ograda gradilišta. Okom i kamerom pronađene i zabeležene različite teksture postale su potencijal za eksperimentisanje i otkrivanje novih i neočekivanih mogućnosti u polju digitalne tehnologije, izvor inspiracije za stvaranje jedne serije radova sa temama iz svakodnevnog života.

Izložba će obuhvatiti izbor dvadesetak radova nastalih u poslednje dve godine.Postavka će biti otvorena do 1 avgusta.

PROGRAM MANIFESTACIJE BANATSKA BAJKA”

JUL 2019.

PONEDELJAK – 1. JUL – GRADSKA BAŠTA

FILMSKO VEČE UZ MUZIKU

20 h – NASTUP vokalne solistkinje Milice Dosković

21 h Projekcija filma “Crni leptir”

Originalni naslov: Black Butterfly

Dužina trajanja: 93 minuta

Datum prikazivanja: 10. maj

Žanr: Triler

Glumci: Jonathan Rhys Meyers, Piper Perabo, Antonio Banderas, Abel Ferrara, Nicholas Aaron

Režiser: Brian Goodman

Trejler: https://youtu.be/nJSl-c1M4mg

Sinopsis:

U planinskom gradiću, koji muči muku sa nizom nerešenih otmica i ubistava, usamljeni pisac Pol u “lovu” je na ono za šta veruje da će biti scenario koji će mu spasiti karijeru. Posle napetog iskustva sa lokalnim skitnicom Džekom, Paul odlučuje da izmučenom prosjaku pruži utočište. Veza među njima vremenom postaje sve jača, a zahtevni Džek polako uzima sve veću ulogu u Paulovom radu. Jedne večeri, tokom oluje, koliba u kojoj su smešteni ostaje bez struje, i tada dvojica muškaraca započinju opasnu igru na život i smrt, koja će dovesti do konačnog kraja barem jedne priče.

Kritika:

“Crni leptirnudi uznemirenje i uzbuđeno kidanje nerava, kao i izuzetne nastupe odličnih glumaca”. (Beti Džo Taker, RilTok Muvi Rivjuz)

O reditelju: Brajan Gudmen (1963) američki je glumac i reditelj, poznat po filmovima “The Fast and the Furious: Tokyo Drift” (2006), “Minhen” (2005) i “Uhvati me ako možeš” (2002).

UTORAK -2. JUL – GRADSKA BAŠTA

VINSKO VEČE

20h – Vinske priče – Vinarija “Despotika “ Smederevska Palanka , muzička pratnja Duo “Joca i Brana”

SREDA – 3. JUL – GRADSKA BAŠTA

MULTIMEDIJALNO VEČE

20h -Program “ Banatska bajka” – Učestvuju: Biljana Dimitrijević Maritinov i Milorad Martinov i “Klub za stara i odrasla lica” Zrenjanin

U programu će tekstovi o Banatu biti propraćeni narodnim pesmama iz Banata. Učestvuju članovi „Kluba za stara i odarasla lica“ pesnici, pevači, muzičari i folklor. Ovo je scensko- poetsko- muzičko veče koje će završiti nastup folklornih grupa.

ČETVRTAK – 4. JUL – GRADSKA BAŠTA

DEČJI PROGRAM

18h – Dečiji centar Smajli održaće radionicu: “Zdravo dete od glave do pete”

Instruktorka zdravlja ce deci kroz crtane junake predstaviti značaj ishrane odnosno koliko je važno unositi sto vise voća, povrća, orašastih plodova ali i koliko je vazno za naše zdravlje da budemo srećni, nasmejani, da oprastamo jedni drugima. Biće priča i o štetnosti alkohola, duvana i droge .

18h – CEKOM – Centar za kreativno odrastanje i multikulturalnu saradnju pod nazivom: “Sport i igra” održaće radionicu u Županijskom parku

21h- Projekcija filma: “Misija Katmandu”

Animirana porodična avantura – “Misija Katmandu: Avanture Neli i Sajmona”/Mission Kathmandu: The Adventures Of Nelly & Simon. Film je sinhronizovan na srpski jezik i traje 80 minuta.

– Uzbudljiva priča koja će zabaviti mališane, ali i one starije i povesti ih kroz neverovatne predele Nepala.

Sažetak:

Uz pomoć ambicioznog filantropa, intuitivan, ali neorganizovan detektiv-početnik, i metodični, opsesivni asistent-istraživač, kreću u divlju avanturu, odlučni da dokažu postojanje užasnog snežnog čoveka – Jetija.

PETAK – 5. JUL – GRADSKA BAŠTA

TAMBURAŠKO VEČE

Od 20 h nastupaju Melenački tamburaši “Džo i drugari”

SUBOTA – 6. JUL – GRADSKA BAŠTA

VEČE UZ EVERGRIN MUZIKU

20h -“Bid Bend” Gagić i prijatelji

“Bid Bend” nastupa u ovom sastavu oko 15 godina. Nastupao je na raznim koncertima, festivalima i manifestacijama u Zrenjaninu, Srbiji i okruženju. Na repertoaru su kompozicije različitih žanrova i karaktera od evergrin, džez, latino muzike do šlagera.

NEDELJA – 7. JUL– GRADSKA BAŠTA

“AKTIVNI ZRENJANIN”

Program promocije alternativnih zdravih stilova života

20h-Tekvondo klub “Zrenjanin” – predstavljanje

PONEDELJAK – 8. JUL – GRADSKA BAŠTA

FILMSKO VEČE UZ MUZIKU

20h- Milica Dosković, vokalna solistkinja

21 h – Projekcija filma “Zver”

Originalni naslov: Wildling

Početak prikazivanja filma: 19. 04. 2018.

Dužina trajanja filma: 92 min

Država/Godina: USA/2018

Žanr: fantazija, horor

Glumci: Liv Tyler, Bel Powley, Brad Dourif, Collin Kelly-Sordelet, James Le Gros, Mike Faist

Režiser: Fritz Böhm

Trejler: https://youtu.be/w0PBQKCuZKc

Sadržaj:

Ana (Bel Powley) je provela ceo život pod budnim okom misterioznog čoveka koji joj se predstavljao kao otac. On je od devojčice skrivao njeno poreklo i držao je zatočenu na tavanu zabačene kuće, usadivši joj strah od Zveri – čudovišta koje luta šumom i jede decu. U 16. godini, Anu pronalazi šerif obližnjeg gradića, Elen Kuper (Liv Tyler), koja joj pomaže da zaboravi traume i započne novi život. Uz pomoć Reja, simpatičnog mladića, Ana će ubrzo spoznati čari tinejdžerkog doba. Međutim, kako se u njoj bude budila devojka, tako će polako početi da joj se vraćaju košmari iz detinjstva. Priče o krvoločnoj Zveri proganjaće je sve dok ne bude otkrila zastrašujuću istinu o sebi…

UTORAK – 9. JUL – GRADSKA BAŠTA

VINSKO VEČE

20h – Predstavljanjevinarije “Mačkov podrum” , Duo “Joca i Brana”

SREDA, – 10. JUL – GRADSKA BAŠTA

MULTIMEDIJALNO VEČE

20h – Književna omladina Srbije, Društvo Zavičajaca Zrenjanin, Ženska pevačka grupa Kulturnog centra Zrenjanina – “Filigran”;

21.30h- Predstava: “Tražim muža”, gostovanje iz Beograda

Predstava “ TRAŽIM MUŽA“ je monodrama kabaretskog tipa. Rađena je po tekstovima Duška Radovića. Tema predstave su muško-ženski odnosi. Kroz nekoliko različitih ženskih likova videćemo šta su sve žene  spremne da učine kako bi osvojile željenog muškarca, i kako tog istog muškarca zadržati u svom životu. Shvatićemo da „muškarci kakvi god da su, žene će ih uvek voleti“. To je večita igra iz koje niko ne izlazi kao gubitnik! Monolozi su vrlo duhoviti, a cela predstava je protkana muzikom i plesom, kao važnim faktorom zavodjenja.Tokom cele predstave učestvuje i publika. Svaka žena će prepoznati sebe u nekom od tih likova, a svaki muškarac će poželeti da baš ON bude „TAJ“.

Koreografiju za ovu predstavu radila je Natalija Božić.Režija i gluma: Jelica Brestovac. Predstava traje 60 minuta.

Jelica Brestovac,glumu je završila u Novom Sadu, u klasi prof. Mire Banjac, a već godinama radi kao samostalan umetnik. Živi u Beogradu. Pored predstava iz sopstvene produkcije, publika je imala priliku da je gleda i u mnogim televizijskim ostvarenjima:“Seljaci” – Tv Pink; “Zvezdara” -Tv Pink ; “Naša mala klinika”; “Urgentni centar”; “Da se ne pročuje”, “Najlepše bajke” i u filmovima: “Čarlston za Ognjenku”, “Kozje uši” i u kratkometražnom filmu: “Dok su oni leteli na Mesec”. Trenutno igra i u novoj predstavi isidore Bjelice “Šta ostaje posle zanosa” a za koji dan nastupa i na Festivalu monodrame i pantomime u Zemunu.

ČETVRTAK – 11. JUL- GRADSKA BAŠTA

DEČJI PROGRAM

18h – Dečji stvaralački centar “Maštalište” – radionice

18h – Dečije odeljenje GNB “Žarko Zrenjanin”

19 h – Predstava: “Pipi duga čarapa”, gostovanje iz Beograda

„Pipi Duga Čarapa“ je vrlo lepa, duhovita, vesela, interaktivna priča,koja govori o neobičnoj devojčici i njenim avanturama. Predstava podstiče decu na maštu i igru, i ono, što je jako važno, budi svest o jednakosti, prihvatanju
različitosti, o ljubavi prema svim ljudima na planeti, kao i prema životinjama. Predstava ima dosta muzike iz dalekih krajeva sveta, a Pipi tako snažno i maštovito dočarava te svetove, da svako, uz malo mašte, može da ih
doživi. Deca aktivno učestvuju tokom cele predstave. Važno je drugarstvo, igra, ljubav prema celom svetu !!! To je poruka ove predstave ! Predstava je rađena za decu od 3 do 12 godina.
Režija : Cvetin Aničić Igra :Jelica Brestovac Scenografija : Aleksandra Kudjeljić

21h- Francuski dečji film: “Bela i Sebastjan”/Belle et Sébastien (2013, 99’)

Režija: Nicolas Vanier

Igraju: Félix Bossuet, Tchéky Karyo, Margaux Chatelier

Sažetak:

Ukoliko ste voleli film ,,Lesi se vraća kući”, ova priča će vas oduševiti svojom toplinom i lepotom prikazanih pejzaža, kao i pričom o jednom divnom prijateljstvu. Radnja filma je smeštena u malo selo u Francuskim Alpima, blizu granice sa Italijom. Usamljeni šestogodišnji dečak Sebastijan uspeva da ukroti divljeg psa. Ubrzo postaju nerazdvojni prijatelji i Sebastijan joj daje ime Bela…

 

PETAK – 12. JUL – GRADSKA BAŠTA

TAMBURAŠKO VEČE

20h – Melenački tamburaši “Džo i drugari”

 

SUBOTA – 13. JUL – GRADSKA BAŠTA

VEČE UZ EVERGRIN MUZIKU

20h- “Bid bend” Gagić i prijatelji

NEDELJA – 14. JUL – GRADSKA BAŠTA

“AKTIVNI ZRENJANIN”

20 h – Japanska tehnika lečenja “REIKI” Igor Kekenj Shihan majstor učitelj u Gendai Reiki ho pravcu Reikija sa kaiden majstorskim stepenom u Usui teate Reikiju.

 

Reiki je japanska tehnika lečenja Univerzalnom životnom energijom. Bazirana je na polaganju ruku i verovanju da životnea energija teče kroz ceo Univerzum te i kroz čoveka i ostala bića. Deluje na svim nivoima mentalnom, duhovnom, emocionalnom i fizičkom. Reiki daje energiju i leči telo. Studije kažu da ubrzava lečenje rana, snižava krvi pritisak, smanjuje stres ui umanjuje ili uklanja bol. Reiki je lek za 10000 bolesti.

PONEDELJAK – 15. JUL – GRADSKA BAŠTA

FILMSKO VEČE UZ MUZIKU

20 h – Milica Dosković, vokalna solistkinja

21h- Projekcija filma “Tvrđava”

Originalni naziv: Tobol

Zemlja: Rusija

Godina: 2019.

Žanr: istorijskadrama

Reditelj: IgorZaytsev

Uloge: Illya Malanin, Dmitriy Dyuzhev, Dmitry

Nazarov, Pavel Tabakov, Andrey Burkovskiy,

AgataMutsenietse, Ekaterina Guseva, Ivan Kolesnikov, Evgeniy Dyatlov, Yulia Makarova

Snimljeno prema motivima romana Alekseja Ivanova

Trejler: https://youtu.be/V9F3h_yKdnk

O filmu:

Ruski istorijski spektakl “Tvrđava” (Tobol) snimljen prema motivima romana Alekseja Ivanova. Priča je smeštena u vreme reformi Petra Velikog kada je rastuća imperija žestoko menjala srednjovekovni provincijalizam u gustim polarnim šumama. U to vreme sve je ključalo kao u loncu – od ubeđenja do nacija. Istoriju azijskog dela Rusije stvarali su švedski zarobljenici, stranci, trgovci, kineski šverceri, šamani, odbegli disidenti, pravoslavni misionari… Film je snimljen u istorijskom okruženju modernog Toboljska i obiluje uzbudljivim scnama bitke, raskošnim kostimima, briljantnom glumom najvećih ruskih zvezda. Film porede sa “Igrom prestola“ gde je uspešno kombinovano više žanrova.

Priča prati glavnog lika, mladog oficira nove garde Petra I, Ivana Demarina (Illya Malanin), koji po naredbi cara ide na granicu u Toboljsk – prvu prestonicu Sibira. Upravo u Toboljsku upoznaje svoju prvu ljubav Mašu Remizovu (Yulia Makarova). Glavni likovi su uvučeni u ekspediciju u potrazi za zlatom Jakaranda. Petru I su potrebna sredstva za rat protiv švedske vojske. Njihova tvrđava je okružena hordama vojske Džungara, i nije ih preostajalo ništa drugo već da čekaju na pomoć. Film sadrži kako fiktivne, tako i istinske istorijske likove kao što su Semen Remezov (Dmitry Nazarov) – poznati sibirski kartograf, istoričar i arhitekta Toboljska; Matvej Gagarin (Evgeny Dyatlov) – prvi sibirski guverner; Ivan Bačholz (Alexander Lazarev) – osnivač grada Omska; Johan Renat (Andrei Burkovsky) – zatočeni švedski oficir, prognan nakon borbe na Poltavi 1709.godine koji je sanjao o povratku u svoju zemlju po svaku cenu; Brigita (Agatha Muceniece) – supruga vojnika Cmisa, tajno zaljubljena u Johana. Sibirska ljubav između Ivana i Maše nadjačala je ljubavni trougao Johan-Brigit-Cmis. Po završetku rata, kao najvećeg izazova, glavni likovi grade svoje živote na osnovnim vrednostima vere, nade, ljubavi, istinskom patriotizmu i predanosti domovini. Film je snimljen u istorijskom okruženju modernog Toboljska i obiluje uzbudljivim scnama bitke, raskošnim kostimima, briljantnom glumom najvećih ruskih zvezda, ali i zanosnom interpretacijom novih glumačkih nada.

UTORAK – 16. JUL

VINSKO VEČE – GRADSKA BAŠTA

20h – Klub ljubitelja vina „Sveti Martin“ Mužlja , Duo“Joca i Brana“

SREDA – 17. JUL

MULTIMEDIJALNO VEČE – GRADSKA BAŠTA

20h-Predstavljanje kulture, kulturnih sadržaja Srpske Crnje , Banatski kulturni karavan – pesnici, nastup KUD „Đerđef“ iz Zrenjanina

 

ČETVRTAK – 18. JUL – GRADSKA BAŠTA

DEČJI PROGRAM

18h – Sovice Mudrice – radionice

18h – CEKOM – Centar za kreativno odrastanje i multikulturalnu saradnju održaće radionicu na temu muzikeu prostoru Županijskogparka;

21 h – Projekcija filma „Igračke iz budućnosti“/Time Toys (USA, 2016, 87’)

Režija: Mark Rosman

Igraju: Griffin Cleveland, Josie Totah, Jaden Betts

Sažetak:

Film. “Igračke iz budućnosti” je porodična naučno-fantastična avantura o petoro osnovnoškolaca koji nalaze kovčeg pun neverovatnih igračaka iz budućnosti. Upravo to otkriće odvešće ih u avanturu u kojoj će morati da koriste novopronađene igračke. Kako bi spasili svoj kvart ali I celi svet od “ludog genija”…..

PETAK – 19. JUL – GRADSKA BAŠTA

TAMBURAŠKO VEČE

20 h Melanački tamburaši – „Džo i drugari“

SUBOTA – 20. JUL – GRADSKA BAŠTA

VEČE UZ EVERGRIN MUZIKU

20 h – „Bid bend“ Gagić i prijatelji

NEDELJA – 21. JUL – GRADSKA BAŠTA

“AKTIVNI ZRENJANIN”

20 h – Jogom do zdravlja- Pozdrav suncu, Aleksandra Vujinović, instruktorka joge

PONEDELJAK – 22. JUL- GRADSKA BAŠTA

FILMSKO VEČE UZ MUZIKU

20 h – Milica Dosković, vokalna solistkinja

21 h Projekcija filma : „Torba puna sećanja“

Originalan naslov: UN SAC DE BILLES

Dužina trajanja filma: 110 min

Država/godina: Francuska/2017

Žanr: drama

Glumci: Dorian Le Clech, Batyste Fleurial Palmieri, Patrick Bruel, Elsa Zylberstein, Kev Adams

Režiser: Christian Duguay

Trejler: https://youtu.be/p8k9_Er-jK0

SADRŽAJ:

Pariz je okupiran. Nacistička pretnja nadvila se nad Evropom. Dva brata prisiljena su da napuste oca i krenu u nepoznato. Život im zavisi od jedne laži. Nikome ne smeju priznati ko su.

Prvi put posle legendarnog “Dnevnika Ane Frank” svetska publika ima priliku da u ekranizaciji na 30 jezika prevedenog biografskog romana “Torba puna sećanja” poznatog francuskog pisca Žozefa Žofoa, sagleda Drugi svetski rat očima deteta. Potresna životna priča autora, utkana prvo u književno delo, a zatim i u istoimeni film čija je premijera u Francuskoj bila 18. januara, na snažan i emotivno sugestivan način dočarava nam putešestvije dva brata Jevrejina, Morisa i Žozefa. Poslati iz rodnog Pariza sa 5.000 franaka u džepu, morali su sami, uz brojne domišljatosti, lukavosti i inteligentne dosetke, da savladaju nadmoćnijeg okrutnog nacističkog okupatora i dokopaju se slobode. I pri tome nikada nikome ne prizanju da su Jevreji. Ta velika laž jedina je istina koja ih je delila od smrti.

O REŽISERU: 

Kanadski režiserChristian Duguay rođen je 1956. godine u gradiću Utremon, u pokrajini Kvebek. Dokazao se u ulozi režisera i asistenta režije u mnogobrojnim projektima poput filma „Veština ratovanja“ (2000), Emijem nagrađivanih televizijskih mini-serija „Hitler – uspon zla“ (2003) i „Jovanka Orleanka“ (1999), ali i uspešnim ekranizacijama istorijskih novela i klasika.

UTORAK – 23. JUL – GRADSKA BAŠTA

VINSKO VEČE

20 h -Vinoteka Milorad Popović Zrenjanin , Duo „Joca i Brana“

SREDA – 24. JUL – GRADSKA BAŠTA

MULTIMEDIJALNO VEČE

20 h – Koncert i predstava RiKaTaKa new Balkan rhythmNovi Sad


Tradicionalna muzika iz Srbije i ostalih zemalja Balkana u novim aranžmanima izvedena kroz spoj telesnih perkusija i pevanja predstavlja kulturnu baštinu ovog podneblja na neposredan, uzbudljiv i nesvakidašnji način.

Pesme iz Srbije, Makedonije, Crne Gore, Bosne, Bugarske, Rumunije, Mađarske, Albanije, Romske pesme, kroz melodije, ritmove, ali i tekstove opisuju karakterističan svet i kulturu koju delimo, ne samo geografski, već emotivno i istorijski, živeći na trusnom području u stalnim previranjima.

Kroz ovo muzičko putovanje vodi vas par umetnika, čiju priču takođe otkrivamo na ovom putu.

Alice in WonderBand je životni projekat čije jezgro čine muzičari Ana Vrbaški i Marko Dinjaški, koji su već 22 godine partneri kako na sceni tako i u životu, što daje novu dimenziju njihovom prisustvu i odnosu na sceni.

Visnja Obradovic – rediteljka je glumica Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu od 2011. godine. Edukovala se širom sveta u oblasti glume, scenskog pokreta, plesa i komedije del arte. Igra brojne uloge u svom matičnom pozorištu, radila režije scenskog pokreta za više predstava uz brojna priznanja i nagrade. Na Akademiji umetnosti u Novom Sadu bila docent na predmetima Scenski pokret i Komedija del arte.

Koncert RiKaTaKa, novi balkanski ritam je do sada izvođen u Srbiji (festivali: Piano City Novi Sad, Hrizantema festival u Subotici, Дорћолсконароднопозориште / Dorćolsko narodno pozorište сцена Kosmodrom u Beogradu, a ovog leta na Aleksinačkom kulturnom letu, dok su sledeće stanice putovanja Korifej festivalu i Barski Ljetopis) i Nemačkoj (Freies Musikzentrum e.V. München; Meta Theater, Minhen).

Alice in WonderBand su uspešno nastupali u Srbiji, regionu (Crna Gora, Hrvatska, Bosna) i inostranstvu (Nemačka, Italija, Francuska, Austrija, Turska).

RiKaTaKa, novi balkanski ritam
Izvođači: Marko Dinjaški, Ana Vrbaški
Režija, tekst: Višnja Obradović
Dizajn zvuka: Goran Vujičin, MrV production
Kostim: LUTKART
Frizura: Beastic
Trajanje: 1 h

Video Studio SkladkaIgor Stević

ČETVRTAK – 25. JUL – GRADSKA BAŠTA

DEČJI PROGRAM

18 h – Dečiji centar “Smaljli” – radionica:“Zdravo dete od glave do pete”. Na radionici najmlađi će imati priliku da nauče i savladaju osnovna znanja iz oblasti prve pomoći odnosno šta treba deca da urade ako se raseku, opeku …

21 h – Film: “Espen u svetu planinskog kralja”/Askeladden – I Dovregubbens hall (NOR, 2017,134’)

Dečji igrani film –

Kraći prikaz filma:

Espen, sa braćom,kreće u misiju spašavanja princeze od zlog trola poznatijeg pod imenom – Planinski kralj, kako bi uzeli nagradu za nju i tako spasili farmu svog oca od propasti.

PETAK – 26. JUL – GRADSKA BAŠTA

TAMBURAŠKO VEČE

20 h – Melenački tamburaši “Džo i drugari”

SUBOTA – 27. JUL – GRADSKA BAŠTA

VEČE UZ EVERGRIN MUZIKU

20h – “Bid bend” Gagić i prijatelji

NEDELJA – 28. JUL – GRADSKA BAŠTA

“AKTIVNI ZRENJANIN”

19 h -Karate Klub “Banatski cvet”

20 h – Demonstracija Thai chi – Zdenko Goda

PONEDELJAK – 29. JUL – GRADSKA BAŠTA

FILMSKO VEČE UZ MUZIKU

20 h – Milica Dosković, vokalna solistkinja

21 h- Projekcija filma “Granica”

Gräns / Border

Žanr: drama

Režija: Ali Abbasi

Scenario: Ali Abbasi, Isabella Eklöf

Uloge: Eva Melander, Eero Milonoff, Viktor

Åkerblom, Joakim Olsson

Zemlja produkcije: Švedska, Danska

Jezik: švedski

Trajanje: 110 minuta

Graničarka Tina ima neverovatan osećaj da prepozna krijumčarenje. Jednoga dana sa trajekta silazi čovek sumnjivog izgleda, koga nije u mogućnosti da pročita. Kada ne uspe da dozna šta krije, ona postaje opsednuta njime i njegovom

uznemirujućom aurom. Započinje istragu koja će otkriti mnogo više nego što je očekivala: uskoro će morati da se suoči sa zastrašujućim istinama o sebi i čovečanstvu.

UTORAK – 30. JUL – GRADSKA BAŠTA

VINSKO VEČE

20h -Društvo vinogradara “Vesela braća” Orlovat , Duo „Joca i Brana“

SREDA – 31. JUL – GRADSKA BAŠTA

MULTIMEDIJALNO VEČE

20h -Udruženje književnika Jugoslavije – izložba Jelica Stojić i književno veče Draginje Milović iz Zrenjanina; predstavljanje kulture opštine Sečanj.

KARAVAN BANATSKE BAJKE

20. JUL – FARKAŽDIN

AFTERVEČERIBANATSKE BAJKE

MUZIČKE VEČERI I DRUŽENJA NA PREVLACI KOD MUZEJA PIVA I GRADSKE PIVNICE

(UTORAK, PETAK I SUBOTA od 22h)

Svi program su besplatni.

U slučaju lošeg vremena, kiše, vremenskih nepogoda i nepredviđenih vremenskih okolnosti, program će se po dogovoru i potrebi organizovati u zatvorenom prostoru, u prostoru Barokne saleGradske kuće ili u Kulturnom centru Zrenjanina.

Organizator zadržava pravo izmene programa.

O MANIFESTACIJI

„BANATSKA BAJKA“ – 2019.

Do 18. avgusta održava se manifestacija „Banatska bajka“.Program manifestacije počeo je 10. juna. Ove godine, manifestacija proširila je svoj programski i organizacioni okvir na taj način što se predviđeni programi pored prostora Gradske bašte odvijaju još na jednog gradskoj lokacija i u sedam okolnih naseljenih mesta. Program u Gradskoj bašti realizuje se tokom cele nedelje. Ponedeljkom se organizuju – muzičke i filmske večeri. Utorak je predviđen za program pod nazivom: „Vinske priče“ uz muzički program,Sredom se organizuju – multimedijalne večeri u kojimaučestvovuju književnici, glumci, muzičari, KUD, bendovi a predstavljaju se zanatlije i udruženja. Četvrtak je „rezervisan“ za dečje programe i filmske projekcije, petkom publiku očekuje nastup tamburaških ansambala a subotom će se organizuju evergrin i zabavne muzičke večeri. Nedelja je dan za predstavljanje sporta i zdravih stilova života pod nazivom: „Aktivni Zrenjanin“. Svi programi su besplatni i, osim dečjeg programakoji počinje u 18 časova, programi se organizuju se od 20 – 22h. U okviru druge celine programskih aktivnosti -„Banatske bajke“ predviđeno je učešće u seoskim manifestacijama sa ciljem da se građanima približi selo sa svojim znamenitostima a meštani prirede prigodan, promotivni, program u saradnji sa „Banatskom bajkom“ u okviru postojećih ili novih manifestacija. Zabavne večeri, u skladu sa interesovanjima jednog dela publike, u okviru trećeg segmenta „Banatske bajke“ svakog utorka, petka i subote od 22h u toku trajanja manifestacije organizovaće se tzv. After večeri na obali Begeja (lokacija- Muzej piva i Gradska pivnica).

Organizatori manifestacije:

– Kulturni centar Zrenjanina, Turistička organizacija Grada Zrenjanina i IP Media023.

Pokrovitelj manifestacije:Grad Zrenjanina

Detaljne informacije o programima manifestacije možete pronaći na stranici„Banatska bajka – Leto u Gradskoj bašti „:

https://www.facebook.com/Banatska-Bajka-Leto-U-Gradskoj-Ba%C5%A1ti-1341842445907622/

Organizator zadržava pravo izmene programa.