Na području Policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodila se jedna saobraćajna nezgoda sa nastradalim licima.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi dva lica su teže povređena, a jedno lice je zadobilo lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 300.000,00 dinara.

Saobraćajna nezgoda se dogodila zbog neprilagođene brzine kretanja vozilom.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupaka su podneti protiv 13 učesnika u saobraćaju i izdat je 121 prekršajni nalog. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 28 vozača, od toga, 2 vozača zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje, 1 vozač – ostala isključenja i 25 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, od kojih je 5 vozača zadržano u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu.

Podsećaju se svi učesnici u saobraćaju da se i u narednom periodu očekuju kišni dani te se stoga preporučuje pojačana opreznost svih učesnika u saobraćaju. Takođe, i ove nedelje apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju saobraćajnih propisa, a pripadnici saobraćajne policije će pojačati kontrolu vozača i vozila, s tim da će posebnu pažnju usmeriti na kontrolu i sankcionisanje vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i vozača koji ne poštuju ograničenje brzine kretanja