U Tarašu će u periodu od 16. do 19. avgusta biti obeležen ispraćaj roda, kao i seoska slava Preobraženje uz bogat kulturno, umetnički i zabavni program.

 

Od 2000. godine u Tarašu održava se  tradicionano takmičenje u kuvanju riblje čorbe „Taraški kotlić“. U ovom selu se uvek kuvala dobra riblja čorba, jer je u Tisi kraj sela uvek bilo lepih primeraka somova, šarana, štuke, karaša i drugih vrsta riba. Danas u ovom selu mozete nabaviti ribu kako od iskusnih alasa tako i iz lokalnog šaranskog ribnjaka…Ribolov je nekad većini meštana bio izvor egzistencije, a danas predstavlja i izvor zadovoljstva. Zato i ne čudi što se ova manifestacija održava upravo u Tarašu 19. put.

Ovo je razlog zbog kog vas majstori riblje čorbe pozivaju da dođete u Taraš da ukrastite varjače ili  da jednostavno uživate u ukusu najboljih ribljih čorbi u Banatu. a i šire.

 
Takmičenje u kuvanju riblje čorbe u organizaciji MZ Taraš će biti održano u nedelju 18.8.2019., trajaće od 9 do 12h, dok je proglašenje pobednika predviđeno za 13h.

 

U nedelju 18. avgusta 2019. godine UG ,,Taraške rode,, organizuje simboličan ‘’Ispraćaj roda”. Za decu će biti organizovan nagradni kviz i tombola za one koji svojim imenom i prezimenom požele srećan put našim dragim pticama, a obezbeđene su i  simbolične nagrade u vidu školskog pribora.

 

Udruženja građana ‘’Taraške rode’’, će na svom štandu deliti  besplatan promotivni edukativni materijal o belim rodama. Ova zanimljiva i edukativna akcija počinje u 10:30 h a trajaće do 12:00h

„Dođite da se družimo i da svi zajedno poželimo srećan put našim rodama“, počučila je Aleksandra Marovac Cucić iz UG ,,Taraške rode,,.

Susret vinogradara Vojvodine 2019

Udruženje vinogradara i ljubitelja vina „Taraški vinogradi“ organizuju tradicionalnu manifestaciju koja nosi naziv „Susret vinogradara Vojvodine“ osamnaesti put za redom.

„Ovom prilikom našem selu će gostovati udruženja vinara i vinogradara iz okolnih mesta. Gosti će ovom prilikom obići vinograde razmeniti iskustva i uživati uz vrhunska taraška vina“, rekla je Aleksandra Marovac Cucić .

 

PROGRAM PROSLAVE TARAŠKE SEOSKE SLAVE „PREOBRAŽENJE GOSPODNJE“ 2019:

16.08. PETAK

20,30 časova – TURNIR U MALOM FUDBALU
(rukometni teren u centru )

17.08. SUBOTA

10,00 časova – SUSRET VINOGRADARA VOJVODINE
( restoran Lovačkog doma )

15,00 časova – SVEČANA SEDNICA SAVETA
( restoran Lovačkog doma )
20,30 časova – TURNIR U MALOM FUDBALU
(rukometni teren )

18.08. NEDELjA

10,00 časova – TARAŠKI KOTLIĆ – takmičenje u kuvanju riblje čorbe
( u parkovima u centru sela )
10,00 časova – VINSKI SOKAK
( u centru sela )
10,00 časova – ISPRAĆAJ RODA
( u centru sela )

13,00 časova -PROGLAŠENjE POBEDNIKA TARAŠKI KOTLIĆ

17,00 časova – FUDBALSKA UTAKMICA – ŽFK BANAT .- TISA 1933
( fudbalski stadion Đulinac Žarko )

20,30 časova – KONCERT GRUPE „GARAVI SOKAK“
( rukometni teren )

19.08. PONEDELjAK

09,30 časova – SVEČANA LITURGIJA
( crkva u centru sela )

20,30 časova- TURNIR U MALOM FUDBALU
( utakmica za 1 mesto rukometni teren )