Zrenjanin- 69. sednica Skupštine Vatrogasnog saveza Srbije održana je danas u  Baroknoj sali Gradske kuće u prisustvu gradonačelnika Zrenjanina Čedomira Janjića sa saradnicima, zamenika načelnika sektora za vanredne situcije u Ministarstvu Unutrašnjih poslova Republike Srbije Bobana Stevanovića, kao i velikog broja delegata iz zemlje, Republike Hrvatske i Slovenije.

Gradonačelnik  Zrenjanina Čedomir Janjić pozdravio je sve prisutne i ukazao na neraskidivu vezu između građana i Vatrogasne službe.

„Veliku pažnju posvećujemo dobrovoljnom vatrosatsvtvu i ne mala sredstva ulažemo da sve funkcioniše na najbolji način. Veoma sam zahvalan mojim dobrovoljnim vatrogascima, kao i profesionalcima. Želim da istaknem da u 22 naseljena mesta postoje dobrovoljna društva, 21 vozilo je u funkciji i odlično su organizovani. U budućnosti planiramo da zajedno sa Vatrogasnim savezom Srbije obnovimo mehanizaciju i olakšamo rad našim vatrogascima“, rekao je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i poželeo vatrogascima da se lepo osećaju u Zrenjaninu.

Na  današnjoj sednici Skupštine Dragan Ćapin izabran je za novog predsednika  Vatrogasnog Saveza Srbije.

„Velika mi je čast, ali i obaveza da predstavljam, kao novoizabrani predsednik, 400 Vatrogasnih društava sa 10.000 vatrogasaca dobrovoljaca“, rekao je Dragan Ćapin.