POČINJE JESENJA AKCIJA IZNOŠENJA KABASTOG OTPADA

 

Zrenjanin- Jesenja akcija iznošenja kabastog otpada počinje u utorak, 01.10.2019. godine i trajaće do petka, 01.11.2019. godine.

Akcija se organizuje u saradnji sa svim gradskim mesnim zajednicama na teritoriji grada. Primarni cilj akcije jeste da se građani oslobode kabastog otpada u koji spada stari nameštaj, dotrajala bela tehnika, šut, da očiste zajedničke prostorije, dvorišta, podrume, tavane i dr. Sekundarni cilj akcije  je da se spreči eventualno stvaranje divljih deponija kako u gradu, tako i na svim prilaznim putevima. Jesenja akcija se sprovodi tako što će u svakoj mesnoj zajednici biti, po dva dana, locirani kontejneri zapremine 5 m3 i prazniće se svakodnevno. Takođe, građani koji imaju veće količine kabastog otpada, mogu se obratiti “Čistoći” sa zahtevom da im se ispred kuće ili zgrade postavi kontejner za kabasti otpad, zapremine 5 m3, a sve u skladu sa važećim cenovnikom Preduzeća.

Svoj kabasti otpad, građani mogu odložiti besplatno na gradsku deponiju svaki dan u periodu od 7-19h.

„Ovu priliku koristimo da apelujemo na građane da kabasti otpad ne odlažu u kontejnere za kućni otpad, niti pored njih, jer kamioni autosmećari koji prevoze kućni otpad po svojim konstrukcionim svojstvima nisu u mogućnosti da prime kabasti otpad, pa isti ostaje pored kontejnera i narušava izgled našeg grada“, rekla je Danijela Tančić PR JKP „Čistoća i zelenilo“.

POGLEDAJTE KOMPLETAN RASPORED IZNOŠENJA KABASTOG OTPADA: OVDE

Povezani članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copy link
Powered by Social Snap