Zrenjanin – Kulturni centar Zrenjanina u saradnji sa autorom projekta mr Milutinom Mićićem raspisao je 15. Međunarodni likovni konkurs 30X30. Konkurs je otvoren za sve profesionalne likovne umetnike u zemlji i inostranstvu.  Radovi se šalju na adresu Kulturno centra Zrenjanina do 20. novembra 2019.

Uslovi konkursa:

Autori mogu da konkurišu sa jednim radom. Radovi mogu da budu dvodimenzionalni i trodimenzionalni u svim tehnikama i disciplinama. Jedino ograničenje je da dvodimenzionalni radovi moraju biti formata 30 sa 30 santimetara. Kod trodimenzionalnih radova jedna dimenzija treba da bude 30 santimetara, a ostale dve ne smeju da budu veće od 30 santimetara. Radovi koji pređu ove dimenzije neće se razmatrati. Uz radove poslati i jedan reprezentatitni katalog (ako ga autori imaju).

Pored slobodnih rešenja, ove godine nudimo autorima i mogućnost da promišljaju na zadatu temu-zadatak: DANAS – KAKO TI JE?

Ovo problemsko promišljanje otvara sve aspekte našeg odnosa prema stvarnosti, kako lokalno tako i globalno. Kako ti je kao umetniku, intelektualcu, običnom čoveku, glasaču, kao detetu, kao roditelju, prijatelju…?
Kako ti je kao posmatraču, kao članu zajednice…? Kako ti je dok stvaraš, dok postavljaš pitanje ima li smisla stvarati danas? Kako nosiš svoje brige? Kako ti je kad uviđaš da si u pravu a nemoćan si da promeniš stvarnost?
Kakav je danas odnos DOMINANTNOG I PODREĐENOG, VELIKOG I MALOG, PUNOG I PRAZNOG, VIDLjIVOG I NEVIDLjIVOG…?
Autori ovo pitanje mogu da otvore na svoj način i kroz svoj likovni stav ga odrede.“

Konkurs je otvoren za sve profesionalne likovne umetnike na teritoriji Republike Srbije i za sve umetnike širom sveta.

Molimo Vas da svi radovi (osim onih koji su rađeni na papiru i skulpture) budu opremljeni da mogu da se okače na zid.
Radovi će biti žirirani.
Dodeliće se tri nagrade.
Prva nagrada: samostalna izložba u malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin
Druga nagrada: samostalna izložba u izložbenim salonu Kulturnog centra Zrenjanina
Treća nagrada: knjiga „Likovna kritika“ Todora Manojlovića

Konkurs je otvoren do 20. novembra 2019. god.
Izložba će biti otvorena u decembru 2019. god. u Kulturnom centru Zrenjanina
Radovi sa likovnog salona 30h30 će tokom 2020. godine biti izloženi u Beogradu u Kući Đure Jakšića, u Galeriji savremene umetnosti Kulturnog centra Pančevo, u Muzeju Srema u Sremskoj Mitrovici, u i Galeriji Tribina mladih Kulturnog centra Novog Sada.

Radove slati na adresu:

Kulturni centar Zrenjanina
Narodne omladine 1
23000 Zrenjanin
Telefon: 023/535482, 064/8116994 (Vladimir Đurić)

Organizatori preporučuju da radove šaljete Post ekspresom.
Ukoliko u jednoj pošiljci ima radova više autora to mora biti naznačeno na pošiljci.
Radovi će biti vraćeni Post ekspres-om o trošku autora. Organizatori ne preuzimaju odgovornost za štetu nastalu prilikom transporta.