Zrenjanin- U Kulturnom centru Zrenjanina u sklopu programa obeležavanja godišnjice oslobođenja u Prvom svetskom ratu u subotu, 16. novembra u 19 časova biće otvorena nova slikarska celina, izložba Marka Pantelića „Naiva na staklu“.

Kako se navodi: „Marka Pantelića je iznedrila banatska ravnica 1955. Godine. Oni koji ravnicu posmatraju sa strane i geometrijski kažu da je monotona, ali za Marka Pantelića ona je veoma inspirativna. Autor vidi šta ona nosi u sebi i putem svojih slika nudi drugima ono što ga oduševljava u njoj. Svoje vizije pretvara u slike na staklu i svakim potezom kičice bliži je večnosti. Autor je svoju sudbinu vezao za Banatsko Višnjićevo gde se nadahnjuje stvaralačkim idejama. Prepoznatljivi likovi u prepoznatljivim situacijama čine slike prepoznatljivim, jer su na njima date sve karakteristike sredine u kojoj samouki umetnik bitiše. Potrebno je mnogo ljubavi, strpljenja i upornosti da bi se realizovale pojedine ideje slikara na staklu primenom tehnike Hlebinske škole…“ – navodi u svom osvrtu na autorov rad Hadži Borislav Novaković.

Marko Pantelić je do sada izlagao na više samostalnih i zajedničkih izložbi i svaki put je njegovo slikarstvo ostavljalo snažan utisak na posmatrače (posetioce). Autor je zaljubljenik u ljude kao „predmete“ svog umetničkog rada čije ponašanje uočava sa lakoćom koje spretno prenosi na svoje slike…

Postavka je otvorena od 16. do 28. novembra