Isključen 21 vozač – izdato 112 prekršajnih naloga

Foto:arhiva

 

Zrenjanin- Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se četiri saobraćajne nezgode, od toga, jedna nezgoda sa povređenim licima i tri nezgode sa materijalnom štetom.

U ovim saobraćajnim nezgodama jedno lice je zadobilo lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta procenjuje se na oko 320.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neprilagođene brzine kretanja vozilom – jedna, neustupanja prvenstva prolaza – dve i neustupanja prvenstva prolaza i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola – jedna.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupaka su podneti protiv 21 učesnika u saobraćaju i izdato je 112 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključen 21 vozač, od toga, 2 vozača zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje, 4 vozača – ostala isključenja i 15  vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, od kojih su 4 vozača zadržana u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja je isključeno 6 vozila, od toga, 1 vozilo zbog isteka važnosti registracione nalepnice, 2 vozila zbog tehničke neispravnosti i 3 vozila zbog toga što nisu bila upisana u jedinstveni registar vozila.

Posebne aktivnosti saobraćajne policije biće u zonama škola, s tim u vezi apelujemo na sve vozače da se striktno pridržavaju saobraćajnih propisa posebno u zonama škola.

 

 

Povezani članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copy link
Powered by Social Snap