Politika- Članovi omladine Stranke slobode i pravde u akciji predstavljanja kampanje bojkota.

Prekon, LingLong i Vinekstri su kompanije čija imena kod građana Zrenjanina izazivaju podozrenje i asociraju na opšte zagađenje plodnog zemljišta, vode i vazduha grada Zrenjanina i okolnih mesta. Vođeni ovom činjenicom, članovi omladine Stranke slobode i pravde su bili danas ispred pogona ovih kompanija i predstavili kampanju bojkota najvećih sadašnjih i budućih zagađivača našeg grada i prirodne sredine.

Nalazimo se ispred Prekona, kafilerije koja dugi niz godina zagađuje životnu sredinu, i iako je dobila zabranu Suda, kafilerija i dalje radi. Neprijatni mirisi šire se po Zrenjaninu i okolnim mestima, i zato BOJKOT“, izjavio je Filip Petrović, student i član omladine Stranke slobode i pravde.

Nalazimo se ispred kompanie Vineks Etil, jednog od najvećih zagađivača koji posluje na teritoriji opštine Zrenjanin, ova fabrika se oslanja na sam ulaz u Lukićevo. Ovu kompaniju ne zovu slučajno „mali Černobilj“, jer proizvodi jedan veliki ekološki problem, a to je da sve svoje otpatke izbacuje u najplodniju banatsku zemlju i oranice. Pored toga, ovde se nalazi i izvor vode. Ova kompanija izaziva veliku štetu ljudima koji imaju problem sa respiratornim traktom. Takođe, tokom letnjih meseci ispušta nesnosan smrad od kojeg građani ne mogu da spavaju, a i životinje pate od toga. Mi nismo protiv ljudi koji su zaposleni u kompaniji, protiv njihovih radnih mesta, ali moramo pronaći neko kompromisno rešenje, a to je za sada prestanak rada i ove epopeje Vineks Etil, i njegovog vlasnika koji besramno uzirpira ovo mesto”, izjavio je Dejan Janjić, student i predsednik omladine Stranke slobode i pravde u Zrenjaninu.

Dejan Janjić je prilikom posete gradilištu zemljišta koje je namenjeno LingLong Tyres kompaniji prikazao kao primer uzurpiranog, državnog zemljišta u vidu prvoklasne, poljoprivredne zemlje koja je poklonjena investitoru, dok će, po svemu sudeći, raditi radnici za mizerne plate, a svima je poznato kolike subvencije daje naprednjačka vlast. Najveći problem je što investitor nije dostavio dokumente kojim će prikazati da neće naštetiti zdravlju građana Zrenjanina. Ono što nam je kao predstavnicima omladine Stranke slobode i pravde zapalo za oko je, što nigde ne stoji tabla koja prikazuje ko je investitor, kao ni i izvođač radova.