MEĐUNARODNI FESTIVAL TRADICIONALNIH INSTRUMENATA „ROG BANATA“

Zrenjanin- U subotu, 19. oktobra u Kulturnom centru Zrenjanina biće  održan  Festival  tradicionalnih instrumenata pod nazivom „Rog Banata“. Cilj festivala je promovisanje tradicionalnih instrumenata Vojvodine i edukacija mladih iz oblasti tradicionalne kulture.

Festival se organizuje po drugi put, ujedno je i prvi festival, ovog tipa koji se održava u Vojvodini. Na festivalu će nastupiti reprezentativni umetnici – svirači na skoro zaboravljen starim tradicionalnim instrumetima sa dugom istorijom postojanja poput: gajdi, njenjara, fujara, drombulja, samica, panove frule…..

Festival je revijalnog i međunarodnog karaktera, a nastupi muzičara počinju u 19.30 časova na Velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina. Ulaz je slobodan.

Prema satnici festivala od 17 časova održaće se radionica o tradicionalnim instrumentima. Posetioci će imati priliku da se upoznaju sa tradicionalnim instrumentima koji će biti izloženi i dostupni  javnosti  putem direktnog  razgovora muzičara i publike.

Organizatori festivala su: UG „Banatske gajde“ – Zrenjanin i Kulturni centar Zrenjanina. Pokrovitelji festivala su: Grad Zrenjanin i Turistička organizacija Zrenjanin.

Povezani članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copy link
Powered by Social Snap