Zrenjanin- U Gundulićevoj ulici, na uglu ka naselju “Rade Končar”, otvoreno je gradilište stambeno-poslovnog objekta zrenjaninskog investitora “DMD izgradnja”. U toku su radovi na iskopu temelja, a s obzirom da je predviđeno da zgrada ima i podzemnu etažu sa 12 parking mesta, zemljani radovi biće značajnog obima. Objekat će biti spratnosti Po+P+3, sa 14 stanova višeporodičnog stanovanja kvadrature od garsonjera do trosobnih, i 7 lokala u prizemlju. 
Ovaj deo naselja i mesne zajednice “Mala Amerika” u potpunosti menja izgled, jer je na suprotnoj strani ulice već u toku izgradnja čitavog novog naselja sa 192 stana, a zgrada koju podiže “DMD izgradnja” predstavljaće nastavak neprekinutog niza objekata na parnoj strani Gundulićeve ulice, s posebno rešenom uličnom fasadom.
Naime, na osnovu uslova Zavoda za zaštitu spomenika kulture Zrenjanin, pošto je prvobitni deo objekta na tom mestu srušen, a bio je pod prethodnom zaštitom, predviđena je njegova totalna rekonstrukcija, kako samog zida i fasadnog platna, tako i ajnfort kapije, po uzoru na desni, sačuvani deo objekta. Iz urbanističkog projekta se može sagledati kako bi ta intervencija trebalo da izgleda nakon realizacije.
Zgrada će zauzimati veći deo parcele na uglu Gundulićeve i “Rade Končara”, koja je godinama predstavljala ruglo i neuređen prostor, a sada se privodi nameni i dobija nove sadržaje, uz skoro jednu četvrtinu površine pod zelenilom. Pešački prilazi objektu biće iz Gundulićeve kroz natkriveni prolaz – ajnfort kapiju, kao i s južne strane, iz Ulice Rade Končara, odakle će se i ulaziti u podzemnu garažu. Lokali će biti u prizemlju objekta, s obe strane, odnosno iz obe ulice.
Izvor:zrenjanin.rs