Promocija romana „Deca zla“ autora Miodraga Majića u Zrenjaninu

 

Zrenjanin- Triler autora Miodraga Majića „Deca zla“ spada u romane koji su u 2019. godini izazvali naročitu pažnju javnosti. Obavijen misterijom i iznenađujućim razvojem situacije, ovaj roman neprestano drži pažnju čitaoca, tražeći od njega da bude „svedok“ svake napisane reči. Maestralnim dijalozima, autor je ostavio naročiti pečat, inspirišući čitaoca da se duboko preispita.

Promocija romana „Deca zla“ Miodraga Majića biće održana 11. oktobra 2019. u 19h u Gradskoj narodnoj biblioteci „Žarko Zrenjanin“ (velika sala u potkrovlju). Autor će tom prilikom potpisivati knjige koje će moći da se kupe na samoj promociji.

O romanu će govoriti:

– Miodrag Majić, autor

  Miloš Vojnović, dramski umetnik

– Bojana Latinović, novinar

– Jelena Đorđević Perc, urednik kulturnih programa Gradske narodne biblioteke “Žarko Zrenjanin”

 

Ulaz je slobodan. Na promociji u Zrenjaninu, autor će otkriti intrigantne detalje koji su pratili pisanje romana, ali i stvarne događaje koji su inspirisali nastanak „Dece zla“.

 

O ROMANU I AUTORU

U središtu romana „Deca zla“ nalazi se dramatično ubistvo, a potraga za počiniocem biće samo okidač za niz drugih događaja koji će otkriti da je reč o zločinu strasti, osvete, opomene i simbolike. Kako pronaći krivca u svetu u kom je istina izobličena, a prošlost junaka utkana u njihovu sadašnjost neraskidivim nitima zla? Nikola Bobić, beogradski advokat, pokušaće da pronađe odgovor na to pitanje, ni ne sluteći da će ga odgovor zauvek promeniti. Ova priča tiče se svih nas, jer ćemo u njoj pronaći obrise naše društvene stvarnosti, ali, što je još važnije, pronaći ćemo izgubljeno zrno nade – čak i u društvenom sistemu duboko ogrezlom u korupciju ima mesta za heroje.

Autor romana Deca zla je Miodrag Majić, sudija Apelacionog suda u Beogradu. Doktorirao je krivično pravo specijalizujući se za međunarodno-krivičnopravnu oblast. Samostalno i u koautorstvu objavio je deset monografija i više od trideset članaka iz oblasti krivičnog i međunarodnog krivičnog prava, i učestvovao je u izradi najznačajnijih zakona u ovim oblastima. Predsednik je Upravnog odbora i jedan od osnivača Centra za pravosudna istraživanja (CEPRIS). Već desetak godina redovno objavljuje tekstove na svom blogu (www.misamajic.com), u kojima otvoreno govori o korupciji, nepotizmu i političkim pritiscima u pravosuđu.

Povezani članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copy link
Powered by Social Snap