Zrenjanin- Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se tri saobraćajne nezgode, od toga, jedna sa nastradalim licima i dve sa materijalnom štetom. U ovim saobraćajnim nezgodama jedno lice je zadobilo teške telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta procenjuje se na oko 70.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neprilagođene brzine kretanja vozilom – jedna, nepropisne radnje vozilom – jedna i nepropisne radnje vozilom i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola – jedna.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupaka su podneti protiv 12 učesnika u saobraćaju i izdato je 40 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 19 vozača, od toga, 2 vozača zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje i 17 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, od kojih je 5 vozača zadržano u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja su isključena 2 vozila zbog isteka važnosti registracione nalepnice.

 

Posebne aktivnosti saobraćajne policije biće u zonama škola, s tim u vezi apelujemo na sve vozače da se striktno pridržavaju saobraćajnih propisa posebno u zonama škola.