Zrenjanin- U nedelju, 03. novembra 2019. godine biće organizovani besplatni preventivni pregledi u Opštoj bolnici „Đorđe Joanović“ Zrenjanin i u Domu zdravlja „Dr Boško Vrebalov“ Zrenjanin za sve zainteresovane građane, u periodu 8.00 – 16.00 sati, i to:

• U Opštoj bolnici Zrenjanin:

– oftalmološki pregledi – šalter br.6 Specijalističke poliklinike
– neurološki pregledi – šalter br.9 Specijalističke poliklinike

• U Domu zdravlja Zrenjanin, u ambulantama u Zrenjaninu – I ambulanta (Trg Dositeja Obradovića bb), IX ambulanta (Koste Abraševića bb), ambulente u Melencima, Elemiru, Ečki i Perlezu:

– EKG i merenje krvnog pritiska
– merenje šećera u krvi

Pravo na preglede imaju i građani koji nisu zdravstveno osigurani, potrebno je poneti neki identifikacioni dokument (lična karta, pasoš, vozačka dozvola).

 

Zrenjaninska bolnica apeluje na sugrađane da pri javljanju na preglede u zdravstvenu ustanovu obavezno uz overenu zdravstvenu knjižicu daju na uvid ličnu kartu, s obzirom na to da je Pravilnikom o ispravi o zdravstvenom osiguranju i posebnoj ispravi za korišćenje zdravstvene zaštite propisano da zdravstvena knjižica važi uz ličnu kartu.
Poštovanjem propisa i uvidom u ličnu kartu uz zdravstvenu knjižicu omogućiće se ispravna identifikacija svakog pacijenta.