U Malom salonu Kulturnog centra, zrenjaninski Rotari klub u saradnji sa Kulturnim centrom Zrenjanina organizuje prodajnu izložbu slika koje su nastale na humanitarnoj slikarskoj koloniji organizovanoj 14. septembra ove godine. Svečano otvaranje postavke koju će činiti četrnaest radova, zakazano je za četvrtak, 21. novembar u 19h, a poslednjeg izlagačkog dana (29. 11.) u 18 časova biće održana i aukcija. Prodajom slika prikupiće se novac za obnovu biste Uroša Predića u zrenjaninskoj Aleji velikana.

 

Devet akademskih slikara, čiji će se radovi naći na aukciji: Hajnalka Đokić, Olja Ludoški, Aleksandra Ilić, Nadica Simjanovski, Marina Bojanić, Jelena Bursać, Jelena Gojsović, Tijana Munćan i Duško Kirćanski, ove godine stvarali su svoja dela u neobičnom ambijentu, i, kako kažu, bio je to poseban izazov.

Ovog puta, prostor za održavanje slikarske kolonije obezbedio je past prezident RC Zrenjanin, Fjodor Ćirić, u svom prodajnom salonu automobila, Opel Ćirkom DOO.

 

Akcija (humanitarna slikarska kolonija i aukcija) je počela pre tri godine, idejom tadašnjeg predsednika dr Gaje Pozojevića, a nastavlja se svakog septembra.