Zrenjanin- Grad Zrenjanin i Predškolska ustanova Zrenjanin uputili su danas javni poziv za upis dece u dežurne vrtiće, za boravak mališana u popodnevnim i večernjim časovima, radnim danima, kao i tokom vikenda, a počev od 15. januara naredne godine. 
Radnim danima, boravak dece biće moguć u terminu od 14.30 do 22.30 časova u dežurnom vrtiću “Vila” u Zrenjaninu (Kej 2. oktobra 21, u naselju “Mala Amerika”), i to za decu uzrasta od 1-3 godine (jaslena grupa) i od 3-5,5 godina (mešovita obdanišna grupa).
Boravak dece biće omogućen i vikendom, u trajanju od 6.00-17.00 časova, u dežurnom vrtiću “Biberče” (Baranjska bb, naselje “Zeleno polje”), za iste uzrasne grupe.
Upis dece počinje u ponedeljak, 18. novembra i traje do 20. decembra 2019. godine, a vršiće se u upravnoj zgradi Predškolske ustanove (Karadžićeva 3a), radnim danima od 8-12 časova, ili na brojeve telefona 023-561-515 i 023-530-602.
Boravak dece u vrtićima tokom popodneva, u večernjim časovima i vikendom deo je predviđenih mera populacione politike – usklađivanja radnih smena i roditeljstva, projekta koji Grad Zrenjanin realizuje u saradnji s Kabinetom ministarke Vlade Srbije bez portfelja zadužene za demografiju i populacionu politiku. Finansiran od strane Kabineta ministarke sa 23,7 miliona dinara i budžetskim sredstvima Grada Zrenjanina u iznosu od 5,7 miliona dinara, projekat podrazumeva formiranje mlađih uzrasnih grupa i njihov boravak u vrtićima u seoskim sredinama, kao i mogućnost boravka dece u vrtićima u samom gradu van uobičajenog radnog vremena, što će zaživeti, dakle, u praksi od početka drugog polugodišta, odnosno 15. januara naredne godine.