PROMOCIJA NOVE KNJIGE JASMINKE PETROVIĆ „BIBLIOTEKA TE ČEKA“

 

 

 

Svi znamo bajku o  Crvenkapi  i Vuku, o tome kako izgleda čuveni susret u šumi, kuda se ona uputila i šta u korpi nosi. Međutim, kako taj dramatični susret protiče kada Crvenkapa umesto ručka nosi samo knjige i, umesto kod bake, stigne na neko sasvim drugo mesto? Kako deca reaguju kada je vide u društvu njenog najvećeg neprijatelja i o čemu to oni pričaju – saznaćete na promociji najnovije slikovnice Jasminke Petrović “Biblioteka te čeka”, koja će biti održana 14. novembra u 17 časova u velikoj sali Gradske narodne biblioteke “Žarko Zrenjanin“.

 

Na promociji će biti reči o tome zašto se Vuk ružno ponaša u bajkama, kako biblioterapija može promeniti nečiji karakter, kako izgleda bibliobus i gde bi sve mogao stići kad ga ova zverka vozi, zašto neke biblioteke nemaju zidove i još o mnogo toga.

“Biblioteka te čeka” Jasminke Petrović  odličan je polazni materijal za radioničarski rad, upoznavanje savremenih biblioteka, preispitivanje stereotipa o bibliotekama i bibliotekarima uz ukazivanje na važnost ranog i celoživotnog druženja sa knjigom.

Knjigu “Biblioteka te čeka” ilustrovala je Ana Petrović, a objavila Gradska narodna biblioteka “Žarko Zrenjanin”.

 

Ulaz je slobodan, a svi ljubitelji biblioteka i dobrih knjiga su dobrodošli.

 

 

 

 

 

Povezani članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copy link
Powered by Social Snap