Sport- Stručni štab FK „Radnički“ Zrenjanin na kraju prvog dela sezone može da bude zadovoljan  trećim mestom na tabeli, ali uveliko se spremaju za nastavak takmičenja, pregovoraraju sa novim  igračima i analiziraju gde treba izvršiti promene kako bi se došlo do druge, a ako se šansa ukaže i do prve pozicije i plasmana u viši rang.

U odnosu na jul mesec kada smo počeli pripreme cilj je bio da od jedne formirane ekipe koja 3 godine igra Srpsku ligu namestimo iskorak i da probamo da se  približimo vrhu tabele što smo i uspeli. Kockice su se sklopile i uz pomoć lokalne samouprave, koja je spoznala značaj ulaganja u vrhunski sport, dobili smo vetar u leđa, dobili smo tim koji je značajno jači nego prethodnih godina i sa kojim smo na dobrom putu da ostvarimo zacrtano.

Darko Tošić i Predrag Kandić

Sledeće godine se završava druga faza rekonstrukcije stadiona nekadašnjeg Proletera i do polovine godine biće kompletno završen i samim tim uslovi u našem gradu poguraće fudbal unapred.

Mi smo značajno pojačali naš tim u letnjem prelaznom roku, završili smo polusezonu na trećem mestu sa malo većim bodovnim zaostatkom za prvim mestom, ali u viši rang se ne ulazi preko noći i toga smo svesni. Napašćemo drugo mesto i ako dođe do proširenja lige možemo se nadati ulasku u viši rang. Ako ipak ne uspemo mislim da smo napravili pravu uvertiru da dogodine sigurno sa još par pojačanja napravimo odličan rezultat i osvojimo prvo mesto.

Istakao bih značajnu pomoć  lokalne samouprave i mnogo veću nego što je bila  prethodnih godina i ona je mnogo doprinela da ostvarimo  dobar rezultat i  trenutno treće mesto, jer su iza nas ostale ekipe koje su  imale mnogo veće budžete kao što su Dinamo iz Pančeva, Radnički iz Sombora i Hajduk iz Kule. Imamo dobar srtučni tim na čelu sa Predragom Kandićem i njegovim pomoćnicima, koji su tim koji igra zajedno tri godine nadogradili sa par novih  igrača i dobro ih uklopili. Ne volim da ističem pojedince, ali  mladi Ćirić koji je došao iz 4. ranga takmičenja  postigao je kao bonus 5 golova, Avdić koji je 98. godište  odigrao je sve utakmice i takođe se 4 ili 5 puta upisao u strelce, Lalatović je imao odličnu sezonu i svako je dao svoj doprinos uz igrače koji već par sezona nastupaju za Radnički.

Imamo pet bodova više nego prošle sezone, u nekoj našoj analizi fali nam 5 bodova koje smo izgubili u duelu sa Perlezom i Prigrevicom kod kuće da bi bili na drugoj poziciji. Svakao sledi dublja analiza ove polusezne, sigurno nam fali par pozicija u timu i već radimo na tome da se pojačamo. Imamo neke pikove i dovešćemo 2, 3 igrača u ovom prelaznom roku i pokušaćemo da zadržimo okosnicu tima. Neće to baš ići tako lako, jer se neki klubovi iz višeg ranga interesuju za naše igrače zbog dobro odigrane polusezone- rekao je Darko Tošić sportski direktor FK Radnički.

<Aleksandar Čigoja već je nastupao za crveno-crne

Dogovorili smo se sa Aleksandrom Čigojom koji će svojim kvalitetom značajno da unapredi našu igru, on je već nastupao za FK Radnički i odlično poznaje i igrao je sa većinom igrača iz redova crveno-crnih.