Zrenjanin- Deci koja borave u Dnevnom centru „Alternativa“ danas je Ljuba Travica zamenica predsednika Skupštine grada Zrenjanina uručila u ime Grada Zrenjanina novogodišnje paketiće.

 

„Ženska odbornička mrežaje je i ove godine, kao i nekoliko prethodnih, deci korisnicima Dnevnog centra „Alternativa“ dodelila novogodišnje paketiće sa željom da ovim mališanima ulešamo bar jedan dan u godini. Pre izvesnog vremena smo im obezbedili savremen kombi, kako bi mališani mogli bezbedno da stignu do centra i provedu kvalitetno vreme zahvaljujući zaposlenima koji svoj posao rade veoma profesionalno. Želim da ovaj centar što duže traje kako bi ovi mališani imali šansu za srećnije trenutke u njihovom životu“, rekla je Ljuba Travica zamenica predsednika Skupštine grada Zrenjanina i članica Ženske odborničke grupe.

„Dnevni centar „Aletrnativa“ trenutno koristi deset korisnika uzrasta od 10 do 26 godina. Očekujemo da nam se u  narednom periodu priključi još nekoliko mladih. Kroz razne aktivnosti se trudimo na nivo kvaliteta njihovih života poboljšama, zaustavimo procese koji su nepovoljni za njih. Oni se u našem centru druže, imaju edukativne sadržaje sobzirom da sa  školom „9. maj“ potpisan protokol o saradnji, tako da se i zakonska obaveza da pohađaju školsku obrazovnu nastavu ovde realizuje. Ove godine smo dobili vozilo koje je bilo itekako potrebno, jer je staro dotrajalo, budući da se ono prepravlja za potrebe naše dece, da budu obezbeđeni rampama… Sa novim savremenim vozilom je mnogo lakše prevoziti decu od kuće do škole i nazad, a mi smo mnogo srećni i očekujemo da u narednom periodu radimo bez zastoja“, rekla je Teodora Lazić rukovodilac službe za planiranje i razvoj i lokalne usluge  i istakla je da mali znaci pažnje deci znače mnogo, za njih je to poseban događaj i mnogo su srećni.