Zrenjanin- „FIZIČKI DOŽIVLJAJ ZADOVOLJSTVA“ zamišljen je kao hibridni događaj u kome se prepliću situacije izlaganja, savremenog plesa i pripovedanja. Rad pokušava da stvori situaciju podrške za kreativni povod i spontano traganje za umetničkim formama kroz radoznalost i impulsivnost.

Koncept i crteži: Marko Milić

Izvedba: Jelena Vuksanović, Milisava Petković, Danijela Vučković, Marko Milić

Muzika: Digital Tsunami 091 – Kӣr

Fotografija: Vladimir Opsenica

Podržano od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije

 

O autoru:

Marko Milić (1981) radi kao izvođač i koreograf u polju savremenog plesa. Od 1995. do 2003. učestvovao je u radionicama u Kulturnom centru Stari Grad, i edukativnim programima koje je vodila Asocijacija nezavisnih teatara (ANET) u Beogradu.

Autor je nekoliko predstava, od kojih su najznačajnije: Serije, Kejv, LUMI, FIZIČKI DOŽIVLJAJ ZADOVOLJSTVA. Nastupao je na festivalima kao što su ImPulsTanz, Beč/Austrija; TanzImAugust, Berlin/Nemačka; Perforacije, Dubrovnik/Hrvatska; FIDKU, Montevideo/Urugvaj; Kampnagel-Treffen Total, Hamburg/Nemačka; Kondenz, Beograd/Srbija; Il faut bruler pour briller, Luksemburg/Luksemburg; GNARL festival, Lincoln/Velika Britanija, CoFestival, Ljubljana/Slovenija i drugi. Marko Milić je jedan od osnivača Stanice Servisa za savremeni ples koja se bavi produkcijom i promocijom savremenog plesa i multimedijalne umetnosti u Srbiji i regionu.

Njegov rad LUMI, napravljen u partnerstvu sa Akademijom Schloss Solitude i Stanice, nagradilo je Udruženje Baletskih Umetnika Srbije za inovaciju u oblasti savremenog plesa. LUMI je bio i jedan od radova koji su predstavljeni na Praškom kvadrijenalu scenskog dizajna i scenskog prostora 2019.

Bio je danceWEB stipendista 2006. godine, umetnik u rezidenciji u Tanzkvartieru u Beču 2012. godine. Od 3. juna 2019. do 31. avgusta 2019, Marko Milić je bio stipendista u okviru zajedničkog projekta Robert Bosch GmbH, Akademije Schloss Solitude i Vimmelforschung. Trenutno izlaže svoj rad BINEMA na izložbi Univerziteta u Huddersfieldu pod nazivom „Senzororijum“ u okviru šangajskog bijenala Urban Space Art Season (SUSAS) 2019.

Marko je umetnički mentor u Puzzle #4 projektu koji ima za cilj da edukuje i podrži mlade izvođače savremenog plesa u njihovom stvaranju prvih plesnih radova. Deo je tima Muzeja plesa – participativne plesne instalacije za decu i edukativnih radionica za mlade kako bi se što bolje upoznali sa savremenim plesom.

https://www.facebook.com/events/976573492727319/